Οι δικαιούχοι στο Ολυμπιακό Χωριό, όπως αναφέρουν και τα προσωρινά παραχωρητήρια, έχουν τρεις ιδιοκτησίες. Την κατοικία, την αποθήκη και τον χώρο στάθμευσης (γκαράζ). Στην συντριπτική πλειονότητα οι τελευταίοι αυτοί χώροι είναι στεγασμένοι.

Όταν πάρθηκαν τα σπίτια, έδωσε η ΟΧΑΕ τότε, βεβαιώσεις με τις οποίες δηλώθηκαν τα τετραγωνικά για να χρεώνονται το ΤΑΠ και οι δημοτικοί φόροι. Παρατηρώντας όμως τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, βλέπουμε ότι υπολογίζονται τα τετραγωνικά της οικίας και της αποθήκης και απουσιάζουν αυτά των γκαράζ. Απουσιάζουν δε και στους λογαριασμούς των κοινοχρήστων.

Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, έπρεπε να δηλωθούν αυτοί οι ηλεκτροδοτούμενοι χώροι μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020, ανεξαρτήτως σε ποιόν ανήκει το ρολόι της ΔΕΗ. Θα χρεώνονταν από τον Ιανουάριο του 2020, αλλά αν δεν δηλωθούν, θα υπόκεινται σε χρέωση για όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτό θα γίνεται ηλεκτρονικά σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς δικαίωμα παρέμβασης από τον Δήμο. Βέβαια τα 12 τετραγωνικά του χώρου στάθμευσης (πάντα αναφερόμαστε στους στεγασμένους), έχουν πολύ μικρό κόστος, αλλά πολλαπλασιαζόμενο επί κάποια χρόνια, γίνεται σημαντικό. Για όσους δεν τα δήλωσαν μέχρι τις 31/8/20, τώρα δίνεται δεύτερη ευκαιρία. Από τις 27/02/2021 επαναλειτουργεί η πλατφόρμα, όχι με τους ευνοϊκότερους όρους του Αυγούστου, αλλά και πάλι είναι συμφέροντες, με επιβολή μικρότερων προσαυξήσεων επί των οφειλών με όριο το 50% αντί το 100% και 200% που ισχύει σήμερα.

Ο τρόπος δήλωσης είναι πολύ απλός. Μπαίνει κάποιος ηλεκτρονικά στην σελίδα του Δήμου και με τους κωδικούς του TAXIS ολοκληρώνει εύκολα την διαδικασία.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι σε επικοινωνία μας με τον ΟΑΕΔ, μας είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα και να περιμένουμε να πάρουμε τα οριστικά παραχωρητήρια. Η εκτίμηση η δική μας είναι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και κάνουν λάθος. Μια απόδειξη τούτου είναι ότι σε όσους έχουν δώσει οριστικά παραχωρητήρια, δεν τους έχουν πει τίποτα γιατί απλούστατα δεν ξέρουν. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών είναι ξεκάθαρη και οι υπόλογοι είμαστε εμείς και όχι ο ΟΑΕΔ. Έτσι πριν λίγα χρόνια κάποιοι έλεγαν να μην πληρώνει κανείς ΕΝΦΙΑ και απεδείχθει ότι έκαναν λάθος. Ή όταν έλεγαν ότι δεν πρέπει να δίνουμε δόσεις γιατί είναι πληρωμένα!!!

Χάρης Δημούτσος

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2020, στην ιστοσελίδα www.dekeleianews.gr και επαναδημοσιεύεται με τις χρονικές τροποποιήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *