“Η ώρα ήλθεν, ώ άνδρες Έλληνες!

Eίναι καιρός να αποτινάξωμεν τον αφόρητον τούτον ζυγόν, να ελευθερώσωμεν τήν Πατρίδα.

Ας κινηθώμεν λοιπόν μέ έν κοινόν φρόνημα, oι πλούσιοι ας καταβάλωσιν μέρος της ιδίας περιουσίας, oι ιεροί ποιμένες ας εμψυχώσωσι τον λαόν με το ίδιόν των παράδειγμα, και οι πεπαιδευμένοι ας συμβουλεύσωσιν τα ωφέλιμα”.

24 Φεβρουαρίου 1821. Αυτά έγραφε η προκήρυξη του Αρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Αλεξάνδρου Υψηλάντη, όταν άρχισε τον αγώνα της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας στο Ιάσιο της σημερινής Ρουμανίας, που υπήρξε σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο στη περίοδο της τουρκοκρατίας!

Στη θλιβερή συγκυρία που βιώνουμε, η Πατρίς μας προσκαλεί και πάλι να αποτινάξουμε τoν σύγχρονο κατοχικό ζυγό! Ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα που αγαπούν αυτό τον τόπο, επιβάλλεται να πράξουν κατά την προσταγή του Αλεξάνδρου Υψηλάντη!

Το Γραφείο Τύπου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ακαδημίας 57, Αθήνα 106 79 Τηλ:2103645335

www.eleftheripatrida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *