Δεν έχει ξανασυμβεί στα μεταπολιτευτικά χρόνια , ο εκπρόσωπος τύπου ενός κόμματος να « αδειάζει» σχεδόν το ¼ των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, για ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή.
Και όμως συνέβη, με «πρωταγωνιστές» το εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο και είκοσι και πλέον βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης -μεταξύ των οποίων και τομεάρχες- σχετικά μ΄όσα υποστηρίζουν , σε κοινή ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, για το πως έγιναν οι προσλήψεις στο δήμο Αθηναίων .
Ο κ. Ηλιόπουλος αποδοκίμασε ουσιαστικά τη συμπερίληψη και του διαγωνισμού του δήμου Αθηναίων στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές για «φωτογραφικές» προσλήψεις «ημετέρων» στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τη σχετική δήλωση έκανε δημόσια, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών, όπου είναι επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Ανοιχτή Πόλη».
«Έχετε δίκιο σ΄αυτό που είπατε. Και δεν θέλω να υπάρχουν σκιές σ΄αυτό που λέγω στο Δημοτικό Συμβούλιο», ήταν η ξεκάθαρη απάντηση του, στη σχετική επισήμανση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Αλέξανδρου Τσιατσιάμη.
Ο κ. Τσιατσιάμης είχε επισημάνει ανακολουθία στο θέμα αυτό, αφού τα όσα καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και μάλιστα ήταν και η «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που έθετε επιτακτικά τη διασφάλιση της επαναπρόσληψης των συμβασιούχων.
Στην ερώτηση τους, που απευθυνόταν σε εννέα υπουργούς καταγγέλλεται ότι διαγωνισμός ήταν «φωτογραφική» εξυπηρέτηση «κομματικών φίλων» του δημάρχου Αθηναίων.
Συγκεκριμένα αναφέρουν στην ερώτηση τους:
« Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 194186/02-09-2020 πρόσκληση για την πρόσληψη 366 συμβασιούχων δίνοντας προθεσμία υποβολής αιτήσεων μία ολόκληρη μέρα (από 3-9-2020 έως 4-9-2020)! Με την καταφανώς «φωτογραφική» εξυπηρέτηση «κομματικών φίλων» εν κρυπτώ, ο Δήμαρχος παρακάμπτει τον αριθμ. 11072/2020 Προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2020 στους ΟΤΑ α και β βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών, που έχει εκδοθεί ήδη από αρχές του έτους, καθώς και τη σχετική εγκύκλιο για το έτος 2021».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *