Μια υπεραιωνόβια ελιά, ηλικίας περίπου 300 ετών, μεταφυτεύτηκε στον Δήμο Αχαρνών. Το ελαιόδεντρο είναι το πρώτο από όσα πρόκειται να μεταφυτευτούν σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης και αποτελούν μια ευγενική προσφορά της ΕΡΓΟΣΕ και του Πράσινου Ταμείου. Πρόκειται για μια συνεργασία με σκοπό τη διάσωση υπεραιωνόβιων δέντρων, τα οποία εντοπίζονται κατά τη διάρκεια απαλλοτριώσεων εκτάσεων και την κατασκευή έργων της εταιρείας.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΕΡΓΟΣΕ για τη συνεργασία μας, επισφράγισμα της οποίας είναι η συγκεκριμένη δράση. Μια δράση υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, αλλά και μεγάλου συμβολισμού. Η διάσωση και η μεταφύτευση μιας υπεραιωνόβιας ελιάς δείχνει το δρόμο του μέλλοντος, το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης σε συνδυασμό πάντα με τον σεβασμό στο παρελθόν».

Η μεταφύτευση απαιτούσε προσεκτικούς χειρισμούς και τη διαδικασία συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Νίκος Ξαγοράρης. Κοινή πεποίθηση όλων είναι πως τέτοιες ενέργειες ενεργοποιούν την ευαισθησία όλων για το περιβάλλον με την ανάδειξη φυσικών μνημείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *