Κάτι που σπάνια θα συναντήσεις συνέβη σήμερα, καθώς ο Τομ Έντερς, τέως διευθύνων σύμβουλος της Airbus και νυν πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά από την Γερμανία στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου «Europe 2021», στο οποίο συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Έντερς ανέφερε:

«Μιλήσατε για ψηφιακό μετασχηματισμό, και ειδικά πώς χρησιμοποιήσατε την ψηφιακή τεχνολογία στην κρίση του πανδημίας του κορωνοϊού: στα τεστ, την συνοριακή ασφάλεια, τον εμβολιασμό. Νομίζω ότι η Γερμανία βρίσκεται πίσω από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και αυτό αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της πανδημίας» είπε ο κ. Έντερς.

«Θα έλεγα κ. Πρωθυπουργέ ότι αν οι Γερμανοί άκουγαν αυτή τη συζήτηση -ίσως τη διαβάσουν κάπου αύριο- πώς αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους στην Ελλάδα (τους ειδοποιείτε συλλογικά, τους στέλνετε μηνύματα) ενώ στη Γερμανία χιλιάδες περιμένουν στην αναμονή στις τηλεφωνικές γραμμές» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει ένα έλλειμμα στη Γερμανία και αυτό δεν είναι εμφανές μόνο στην πανδημία, αλλά και στη διοίκηση (…) και αυτό είναι ένα σκάνδαλο που πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *