//Πρωτοφανές – Γερμανός πολιτικός επαινεί την Ελλάδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό!

Πρωτοφανές – Γερμανός πολιτικός επαινεί την Ελλάδα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό!

Κάτι που σπάνια θα συναντήσεις συνέβη σήμερα, καθώς ο Τομ Έντερς, τέως διευθύνων σύμβουλος της Airbus και νυν πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά από την Γερμανία στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου «Europe 2021», στο οποίο συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Έντερς ανέφερε:

«Μιλήσατε για ψηφιακό μετασχηματισμό, και ειδικά πώς χρησιμοποιήσατε την ψηφιακή τεχνολογία στην κρίση του πανδημίας του κορωνοϊού: στα τεστ, την συνοριακή ασφάλεια, τον εμβολιασμό. Νομίζω ότι η Γερμανία βρίσκεται πίσω από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, και αυτό αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της πανδημίας» είπε ο κ. Έντερς.

«Θα έλεγα κ. Πρωθυπουργέ ότι αν οι Γερμανοί άκουγαν αυτή τη συζήτηση -ίσως τη διαβάσουν κάπου αύριο- πώς αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους στην Ελλάδα (τους ειδοποιείτε συλλογικά, τους στέλνετε μηνύματα) ενώ στη Γερμανία χιλιάδες περιμένουν στην αναμονή στις τηλεφωνικές γραμμές» πρόσθεσε και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει ένα έλλειμμα στη Γερμανία και αυτό δεν είναι εμφανές μόνο στην πανδημία, αλλά και στη διοίκηση (…) και αυτό είναι ένα σκάνδαλο που πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα».