Το Twitter αρνήθηκε να αφαιρέσει φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας, διότι έπειτα από την έρευνα που έκανε «δεν βρήκε παραβιάσεις» της «πολιτικής» της εταιρείας. 

Στην ομοσπονδιακή αγωγή που κατατέθηκε την Τετάρτη από το θύμα και την μητέρα του στις αρχές της Βόρειας Καλιφόρνιας αναφέρεται πως το Twitter έβγαλε λεφτά από βιντεάκια που δείχνουν ένα 13χρονο αγόρι σε σεξουαλικές πράξεις. Η καταγγελία αναφέρει ότι αυτό το υλικό είναι σεξουαλική κακοποίηση ή παιδική πορνογραφία. 

Ο έφηβος -ο οποίος σήμερα είναι 17 ετών- είναι ο Τζον Ντο, ο οποίος όταν ήταν 13 χρονών είχε πέσει θύμα από σωματέμπορες που παρίσταναν μία 16χρονη κοπέλα και είχαν ξεκινήσει να μιλούν μαζί του στο Snapchat. 

Ο Ντο ξεκίνησε να ανταλλάζει φωτογραφίες μαζί του, όμως η συζήτηση μετατράπηκε σε εκβιασμός – εάν ο έφηβος δεν έδινε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο, τότε θα έδιναν το υλικό στους γονείς του, στον προπονητή του, στον ιερά και σε άλλους. 

Τότε ο Ντο αναγκάστηκε να στείλει και άλλες φωτογραφίες και βίντεο και μάλιστα σε αυτές ήταν και άλλο παιδί μέσα.  

Ο νεαρός τελικά έκανε το 2019 μπλοκ τους εκβιαστές και αυτοί σταμάτησαν να τον ενοχλούν, όμως τα βίντεο ξεκίνησαν να διαδίδονται στο Twitter και μάλιστα μέσα στον επόμενο μήνα είχαν γίνει report στην εταιρεία τουλάχιστον τρεις φορές, η εταιρία όμως δεν έκανε τίποτα μέχρις ότου ο νόμος και η αστυνομία ασχολήθηκαν με την υπόθεση. 

Μάλιστα ο Ντο κατάλαβε ότι υπάρχουν τα συγκεκριμένα tweets τον Ιανουάριο το 2020, όταν οι συμμαθητές του ξεκίνησαν να τα μοιράζουν και μετά τον πείραζαν. Το παιδί μάλιστα έφτασε να έχει τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με την Nypost

Οι γονείς του Ντο επικοινώνησαν με το σχολείο και την αστυνομία και κατατέθηκε παράπονο στο Twitter, όπου ανέφερε ότι υπάρχουν δύο tweets που περιέχουν παιδική πορνογραφία και πρέπει να αφαιρεθούν γιατί είναι παράνομα και παραβιάζουν τις πολιτικές του site. 

Μάλιστα εκπρόσωπος της εταιρείας απάντησε σε αυτό και ζήτησε την ταυτότητα του παιδιού, μέσα από την οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί πως το παιδί είναι ανήλικο. 

Τελικά το Twitter απάντησε λέγοντας πως δεν μπορεί να κατεβάσει το tweet, το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε πάνω 167,000 views και 2,223 retweets. 

«Ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε. Επανεξετάσαμε το περιεχόμενο και δεν βρήκαμε παραβίαση των πολιτικών μας, οπότε δεν θα λάβουμε κάποια δράση», ήταν η απάντηση της εταιρείας. 

«Εάν πιστεύεται ότι υπάρχει παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, τότε υποβάλετε μία νέα αναφορά», πρόσθεσε η εταιρεία. 

Τελικά οι γονείς του παιδιού επικοινώνησαν με το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, μέσα από το οποίο έκαναν αγωγή στην εταιρεία. 

Το περίεργο είναι ότι το Twitter ξέρει ότι έχει παιδική πορνογραφία και βγάζει έσοδα απ’ αυτό, διότι υπάρχει διαφήμιση, όμως δεν κάνει καμία κίνηση για να την διαγράψει.

Αντίθετα έδειξε ιδιαίτερη «ευαισθησία» σε όλα όσα έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα, τον οποίον πριν από λίγες ημέρες και μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο τον μπλόκαρε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *