Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση με τους κλέφτες καταλυτών, καθώς ολοένα και αυξάνονται οι ιδιοκτήτες στην περιοχή των Αχαρνών που βρίσκουν τα οχήματά τους κατεστραμμένα έξω από τα σπίτια τους.

Στα χνάρια των διαρρηκτών ανά τον κόσμο που κόβουν και κλέβουν σε χρόνο ρεκόρ τους καταλύτες των σταθμευμένων αυτοκινήτων για να τους πουλήσουν σε υψηλές τιμές λόγω των συστατικών που περιέχουν, έχουν τώρα μπει και οργανωμένες συμμορίες στη χώρα μας.

Το θέμα ξεκίνησε από τα Βόρεια Προάστια με την ΕΛΑΣ να έχει ήδη συλλάβει κάποια μέλη της σπείρας. Ωστόσο, όπως φαίνεται η «μόδα» ήρθε και στην πόλη μας αφού όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύουν ιδιοκτήτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δράστες εννοείτε πως είναι παραπάνω από δυο και η δράση τους εστιάζεται σε ΙΧ κυρίως παλαιότερης χρονολογίας.

Μέσα σε λίγα λεπτά τουμπάρουν το ΙΧ-στόχος, κόβουν με πριόνι τον καταλύτη και εξαφανίζονται σαν… κύριοι! Πέρα από την ζημιά που προκαλούν ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα σωματίδια που προκαλούν με το κόψιμο του καταλύτη είναι άκρως επικίνδυνα για τον οργανισμό σε σύγκριση με το κέδρος που τυχόν έχουν από την πώληση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *