Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και θα πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά από τους ειδικούς. Αυτοί οι “καθηγητές” διδάσκουν και κατευθύνουν την αφρόκρεμα των πολιτών και δεν είναι άμοιροι ευθυνών για την δραματική ηθική πτώση, από την οποία ξεκινούν όλες οι κρίσεις: πολιτική, κοινωνική, οικονομική, κ.ά.

Ο ανωτέρω “πρύτανης” δεν τόλμησε ούτε να καταγγείλει αυτά τα κρανιόκενα άτομα. Αυτοί οι “δάσκαλοι” είναι ανθρωπάκια, ή τυφλωμένοι μέσα στον αριστερισμό τους, ή και τα δύο. Το τραγικό αποτέλεσμα όμως είναι, ότι μεταδίδουν την θανατηφόρο ασθένειά τους σε αδούλευτες ψυχές και από εκεί σε όλη την κοινωνία.

Περισσότεροι από 870 πανεπιστημιακοί καθηγητές αντιδρούν στην ενεργοποίηση του νέου Σώματος αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων, ενώνοντας τη φωνή τους με χιλιάδες φοιτητές που αντιτίθενται σε αυτόν τον σχεδιασμό.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών»,  η συγκεκριμένη κυβερνητική πρωτοβουλία «παραβιάζει το συνταγµατικά κατοχυρωµένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστηµίων».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση την «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών»:

«Περισσότεροι από 870 διδάσκοντες από όλα τα ελληνικά πανεπιστήµια έρχονται να προσθέσουν τη φωνή τους δίπλα στις αντιδράσεις δεκάδων Συγκλήτων, Σχολών, Τµηµάτων και συλλόγων διδασκόντων και διοικητικών που αντιτίθενται στην παρουσία της αστυνοµίας στα Πανεπιστήµια. Χαρακτηριστικά αναφέρουµε τις αποφάσεις των Συγκλήτων ΑΠΘ, Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, Παντείου Πανεπιστηµίου, Πανεπιστηµίου Κρήτης, Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστηµίου, Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων κ.ά. Όσοι και όσες υπογράφουν το κείµενο της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστηµιακών» (https://www.facebook.com/OxiAstynomiaStaPanepistimia) αντιτίθενται στη σχεδιαζόµενη από την κυβέρνηση σύσταση νέου αστυνοµικού σώµατος, της «Οµάδας Προστασίας των Πανεπιστηµιακών Ιδρυµάτων», το οποίο εγκαθιστάµενο στα ΑΕΙ θα αναφέρεται απευθείας στην Ελληνική Αστυνοµία και όχι στις πανεπιστηµιακές αρχές. Η κυβερνητική αυτή πρωτοβουλία παραβιάζει το συνταγµατικά κατοχυρωµένο αυτοδιοίκητο των Πανεπιστηµίων.

Ταυτόχρονα µε πρωτοβουλία φοιτητών κυκλοφορεί κείµενο το οποίο πλησιάζει τις 10 χιλιάδες υπογραφές, το οποίο θα δηµοσιοποιηθεί σύντοµα.

Μπορείτε να δείτε τις υπογραφές της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών: Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» στον εξής σύνδεσμο: http://bit.ly/NoUniPolice_signatures».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *