…. αποσύρθηκε για εκατοντάδες κρούσματα παραλυσίας, σύνδρομο Guillain-Barré.

Κοντή ή επιλεκτική μνήμη φαίνεται να έχουν όσοι χρησιμοποίησαν τόνους θριαμβευτικούς κατά την τηλεοπτική πασαρέλα εμβολιασμών. Τελικά δεν είναι και τόσο πρωτόγνωρες οι καταστάσεις που ζούμε ….
Το 1976 μια σοβαρή επιδημία γρίπης χοίρων έπληξε τις ΗΠΑ. Λίγο μετά ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Gerald Ford εμβολιάστηκε ”στον αέρα” σ΄απευθείας μετάδοση κι εξαπέλυσε έναν μαζικό εμβολιασμό. Ταυτόσημα τα γεγονότα. Βρήκαμε το πρότυπο των τηλε-αστέρων των πρωταγωνιστών των εμβολίων. Ένας Αμερικάνος Πρόεδρος πριν κάποιες δεκαετίες.. καθόλου πρωτότυπο τελικά .. παλιά χαλασμένα παίζουν επαναλήψεις από καραντίνα ως on line εμβολιασμό.. Λίγο καινοτομία….

Μετά από κάποιους μήνες το εμβόλιο αποσύρθηκε για εκατοντάδες κρούσματα παραλυσίας που διαπιστώθηκαν με ανεπανόρθωτες νευρολογικές βλάβες και κυρίως ανέπτυξαν το σύνδρομο Guillain-Barré, που μπορεί να προκαλέσει μια παραλυσία, διακοπή της αναπνευστικής λειτουργίας και θάνατο.

Ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών Λοιμώξεων Diseases ο Richard M. Krause είπε ότι ένα εμπορευματοποιημένο εμβόλιο σε κάποιους μήνες προκάλεσε ένα καταστροφικό λάθος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *