Ο 54χρονος Έλληνας πολίτης μουσουλμάνος στο θρήσκευμα δήλωσε ένοχος κατασκοπείας. Το έκανε, είπε, για την πατρίδα του, την Τουρκία. Και ο εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο, σύμφωνα με την είδηση που δημοσίευσε ΣΚΑΙ. Ίσως για να τον παρακολουθήσουν και για να πιάσουν και τους… υπόλοιπους! Η επιστροφή του Ροζ Πάνθηρα α λα ελληνικά ή «γιατί δεν υπάρχει σωτηρία αριθμός 1.453».

Ζούμε σε μία απίστευτη χώρα που δεν σεβόμαστε καν του νόμους μας και έπειτα θέλουμε οι άλλοι να σεβαστούν τα σύνορά μας. Αστεία πράγματα! Αν ο κατάσκοπος παραδέχτηκε ότι ήταν κατάσκοπος και αφέθηκε ελεύθερος, τότε πρόκειται για μία αστεία υπόθεση και προφανώς είμαστε μια αστεία χώρα.

Αυτή η ιστορία, όμως, κρύβει πολλά «πονηρά» και επικίνδυνα σημεία. Στην Ρόδο, για παράδειγμα, υπάρχει μία μικρή τουρκική κοινότητα. Φιλήσυχη. Άνθρωποι που βρέθηκαν ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, έχοντας στην πλειοψηφία τους σεβαστεί την πατρίδα τους, η οποία είναι η Ελλάδα. Ο «κατάσκοπος» είχε κάθε λόγο να υπερασπιστεί την δύσκολη θέση του λέγοντας οτιδήποτε και ανάμεσα σε αυτό το «οτιδήποτε» ότι πατρίδα του είναι η Τουρκία. Η ελληνική πολιτεία, όμως, θα έπρεπε να αποδώσει Δικαιοσύνη. Όχι μόνο γιατί η κατασκοπία είναι έγκλημα. Αλλά και διότι εξάπτει τα πάθη με πιθανά θύματα τους φιλήσυχους μειονοτικούς, δημιουργώντας σε μία τέτοια -απευκταία- περίπτωση, σοβαρά προβλήματα στην εικόνα της χώρας μας.

Στην διαχείριση ανάλογων θεμάτων δεν έχουμε πάρει άριστα στο παρελθόν. Το αντίθετο, οι βαθμολογίες μας ήταν τις περισσότερες φορές κάτω από την βάση. Κάπως έτσι καταφέραμε να «κάνουμε» Τούρκους τους Πομάκους στην Θράκη. Περί κατορθώματος πρόκειται. Και εκεί κάπως έτσι θα ξεκίνησε. Θα αφέθηκε κάποια στιγμή ελεύθερος ένας κατάσκοπος που θα δήλωσε κατάσκοπος…

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *