Η μελλοντική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εφ’ όσον τα αμερικανικά δικαστήρια εκδώσουν ετυμηγορία για τη νομιμότητα της εκλογής Τ.Μπάιντεν η Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε το διορισμό της Nancy McEldowney ως συμβούλου εθνικής ασφάλειας και της Rohini Kosoglu ως συμβούλου εσωτερικής πολιτικής, δύο προσωπικότητας οι οποίες αν έχουν διακριθεί σε κάτι είναι ο φιλοτουρκισμός τους.

Ο οποίος φιλοτουρκισμός στην περίπτωση της Rohini Kosoglu ξεφεύγει από «απλή» υποστήριξη στην γειτονική χώρα: Είναι η σύζυγος του τουρκοαμερικανού μηχανικού λογισμικού Οζκάν Σεντάτ Κοσόγλου, ο οποίος κατάγεται από τη βορειοδυτική επαρχία Κιρκλάρελι της Τουρκίας και ο διορισμός της χαιρετίστηκε από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία καλωσόρισαν το όνομα της «Νύφης του Κιρκλαρέλι» σε μια τόσο υψηλή θέση.

Η Χάρις χαρακτήρισε την Κοσόγλου ως «όχι μόνο εμπειρογνώμονα σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο αμερικανικός λαός, αλλά και έναν από τους στενότερους και πιο αξιόπιστους βοηθούς μου από τη Γερουσία και την προεδρική εκστρατεία».

Πριν από το διορισμό της την Παρασκευή, η Κοσόγλου υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος στην εκστρατεία Μπάιντεν-Χάρις, πριν από την οποία ήταν επικεφαλής του προσωπικού της Χάρις στη Γερουσία, διευθύνοντας τη νομοθετική της στρατηγική και την ηγεσία της σε βασικές επιτροπές, συμπεριλαμβανομένης της δικαστικής Γερουσίας, της εσωτερικής ασφάλειας, τις υποθέσεις διακυβέρνησης, καθώς και επιτροπές προϋπολογισμού.

Στην κρίσιμη θέση της Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας τοποθετήθηκε η πλέον φιλότουρκος αξιωματούχος σταδιοδρομίας των ΗΠΑ στο υπουργείο Εξωτερικών,  η Nancy McEldowney που ήταν αναπληρωτής αρχηγός αποστολής στην Τουρκία (2005-2008) και το Αζερμπαϊτζάν (2001-2004).

Τον περασμένο μήνα, η McEldowney προσχώρησε στην προεδρική ομάδα μετάβασης του Προέδρου Joe Biden για να διευκολύνει τις προσπάθειες που σχετίζονται με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Άγκυρα καταδίκασε το ψήφισμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων που συζητήθηκε στο Κογκρέσο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *