Τα θύματα στην Τζακάρτα είναι ένα ζευγάρι, η κόρη τους και ο σύζυγος της κόρης. Ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας του Sulawesi λέει ότι “δεν κάηκαν εκκλησίες”. Στην περιοχή υπάρχει ένταση μεταξύ χριστιανικών ομάδων και μουσουλμάνων εξτρεμιστών

Τέσσερις Χριστιανοί από την ίδια οικογένεια βρέθηκαν δολοφονημένοι, ενώ μερικοί εξ αυτών από είχαν αποκεφαλιστεί. Όλοι ήταν μέλη της Προτεσταντικής Εκκλησίας Σωτηρίας (συνήθως αναφέρεται ως: Στρατός Σωτηρίας). Τα πτώματά τους βρέθηκαν χθες και η αστυνομία της περιοχής του Sulawesi το επιβεβαίωσε σήμερα. Η δολοφονία έλαβε χώρα στο χωριό Lenowu, στην περιοχή Lembantongoa, στο Sigi. Προς το παρόν, η ταυτότητα των δολοφόνων είναι άγνωστη.

Σε επίσημη δήλωση, ο Πάστορας Gultom υπενθυμίζει ότι “αυτή η νέα βία φέρνει στη μνήμη μας τη σποραδική βία του παρελθόντος που έλαβε χώρα στην ίδια περιοχή του Sulawesi”. Στις 29 Οκτωβρίου 2005, τρία Χριστιανά κορίτσια, μαθήτριες γυμνασίου, αποκεφαλίστηκαν από μουσουλμάνους εξτρεμιστές στο Πόσο . Τα θύματα ήταν οι: Theresia Morake (15), Alite Poliwo (17) και Yarni Sambue (17).

Σύμφωνα με διάφορους παρατηρητές, αυτές οι δολοφονίες προκλήθηκαν επίσης από υπερβολική διαθρησκευτική σύγκρουση μεταξύ ομάδων εξτρεμιστών Προτεσταντών Χριστιανών και ομάδων Ισλαμιστών ριζοσπαστών.

Ο πρόεδρος της προτεσταντικής χριστιανικής συνόδου (ΠΓΕ), ο πάστορας Gumar Gultom καταδίκασε την εκτέλεση των τεσσάρων πιστών και ζήτησε έντονα από την κυβέρνηση να στείλει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να ξεκινήσει έρευνα.

Κατήγγειλε επίσης κάποιες χειρονομίες μισαλλοδοξίας που έλαβαν χώρα στην ίδια περιοχή πριν από τη δολοφονία: κάηκαν 6 παρεκκλήσια που χρησιμοποιούσε ο Στρατός Σωτηρίας. Οι δηλώσεις του έρχονται σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο Rakhman Baso, γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Sulawesi, ο οποίος δηλώνει ότι «δεν κάηκαν εκκλησίες».

Τα θύματα της δολοφονίας είναι ένα ζευγάρι με την κόρη τους και τον σύζυγο της κόρης. Τα πτώματά τους βρέθηκαν χθες περίπου στις 10 π.μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *