Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου σε κεντρικούς δρόμους του δήμου και πλησίον των  υπαίθριων λαϊκών αγορών, ενώ έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί και με μικτά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Η πάταξη της παράνομης πώλησης ειδών / αντικειμένων ανά τον Δήμο βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της Δημοτικής Αρχής, εκτός των τακτικών ελέγχων κατά της διασποράς του κορωνοϊού στις λαϊκές αγορές.

Υπό τον έλεγχο του Δημάρχου κ. Σπύρου Βρεττού και τις οδηγίες του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Βρεττού, καθημερινή είναι η παρουσία σε όλες τις υπαίθριες λαϊκές αγορές, επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα, σύμφωνα με τον Νόμο 4497/2017, στους παραβάτες, για την μη κτήση της σχετικής άδειας υπαίθριου εμπορίου σε είδη, όπως χαλιά, οπωροκηπευτικά, ξηρούς καρπούς κ.α. και ενδεικτικά, κατά τον τελευταίο μήνα Οκτώβρη, το ύψος των προστίμων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Αναφορικά με τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, τακτικοί, έκτακτοι και κατόπιν καταγγελίας έλεγχοι πραγματοποιούνται τόσο σε διερχόμενους πολίτες όσο και στους παρευρισκόμενους εντός ανοιχτών επιχειρήσεων, σε κεντρικούς δρόμους και εντός των λαϊκών αγορών, ως η ΚΥΑ ΦΕΚ Β’ 4899/06-11-2020 ορίζει, για τις προβλεπόμενες αποστάσεις, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τις βεβαιώσεις κίνησης & SMS των πολιτών. Στους παραβάτες επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, ενώ από την έναρξη ισχύος της ΚΥΑ έως σήμερα 16/11/2020 έχουν ελεγχθεί περισσότεροι από 400 συμπολίτες μας. Όλα αυτά, όταν ο Δήμος Αχαρνών είναι στη δυσάρεστη θέση να έχει στην υπηρεσία του μόνο 10 Δημοτικούς Αστυνόμους για όλη την πόλη και όλες τις βάρδιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *