Ο Δήμος Αχαρνών ενημερώνει τους δημότες ότι λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID 19 προληπτικά θα παραμείνουν κλειστές από την Πέμπτη 12/11/2020 έως και την Τετάρτη 18/11/2020 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου που στεγάζονται στα δύο κτήρια επί της Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα.

Η απόφαση αυτή  ελήφθη από τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό με αποκλειστικό γνώμονα την προστασία των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων πολιτών, ενώ έχει ως στόχο την αποφυγή διασποράς της νόσου. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν είναι τέτοιος που να δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία, πλην όμως στην παρούσα περίοδο κρίνεται σκόπιμο να υπάρξει ένα μικρό διάστημα περιορισμού, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε περίπτωση αυξημένης μετάδοσης.

Ενημερώνει δε τους δημότες πως εφαρμόζονται σε απόλυτο βαθμό τα πρωτόκολλα υγείας, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με όλους τους αρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες (ιχνηλάτηση, έλεγχος, τεστ, απολυμάνσεις).

Επισημαίνεται πως όπως και στο πρώτο κύμα της πανδημίας ο Δήμος Αχαρνών στέκεται με σύνεση και ψυχραιμία απέναντι στη διαμορφωθείσα κατάσταση. Γίνονται οι απαιτούμενες ενέργειες, λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων. Σε αυτό το πλαίσιο τη  δεδομένη στιγμή κρίνεται σκόπιμο να προβεί στην αναστολή, δρώντας προληπτικά.

Ταυτόχρονα όμως συνεχίζονται οι ενέργειες και την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος θα προμηθευτεί έναν μεγάλο αριθμό rapid test, προκειμένου να διεξαχθεί δωρεάν δειγματοληπτικός έλεγχος στους δημότες. Για τη διαδικασία θα υπάρξει σχετική ενημέρωση με νεότερη ανακοίνωση. 

Τονίζεται τέλος πως κανονικά θα συνεχίσουν τις εργασίες τους τα εξωτερικά συνεργεία των Διευθύνσεων Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου και Περιβάλλοντος, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης τα ΚΕΠ και όλες οι εξωτερικές δομές (συμπεριλαμβανομένων και των υπαγομένων στα Νομικά Πρόσωπα). Για οποιοδήποτε επείγον ζήτημα οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου (213 2072300-1) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@acharnes.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *