Θα μπορούσε να αποτραπεί η τραγωδία στο Μάντσεστερ το 2017 αλλά μας..έφαγε η…πολιτική ορθότητα!

Τον Μάιο του 2017, ο 22χρονος Salman Abedi πυροδότησε μια βόμβα στο Manchester Arena κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. 22 άνθρωποι πέθαναν και 120 τραυματίστηκαν. Η έρευνα σήμερα τρία χρόνια μετά αποκαλύπτει πληροφορίες που ισχυρίζονται ότι ο το χτύπημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά η πολιτική ορθότητα “παρέλυσε” τον φύλακα που θεώρησε ότι κάτι ήταν λάθος.

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας ο οποίος πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό τον Μάϊο του 2017 έπεσε νεκρός λίγο μετά τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε. Οπως έγινε γνωστό μεταξύ των νεκρών ήταν και παιδιά .Νωρίτερα, είχε προχωρήσει σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο, το οποίο όπως έγινε γνωστό ήταν ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί κοντά στο στάδιο.

Ο δράστης γεννήθηκε στο Μάντσεστερ και ήταν γιος των Λίβυων γονέων. Η οικογένεια λέγεται ότι ήταν βαθιά θρησκευόμενη και ο πατέρας ήταν μέλος της Λιβυκής Ισλαμικής Ομάδας Καταπολέμησης, η οποία περιγράφεται ως τρομοκρατική ομάδα με δεσμούς με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ήλθαν στην επιφάνια, την εν λόγω ημέρα, , τον Abedi παρατήρησε ο 18χρονος φύλακας Kyle Lawler. Ένα άτομο επέστησε την προσοχή του προσωπικού ασφαλείας στο μαύρο ρούχο του Abedi και στο γεγονός πως μετέφερε ένα σακίδιο και συμπεριφερόταν ανήσυχα και ίδρωνε… Ο Lawler είχε προβληματιστεί, αλλά δεν ήξερε τι να κάνει… Δεν έκανε τίποτα γι ‘αυτό, καθώς ισχυρίζεται ότι είχε ανάμικτα συναισθήματα για την όποια τυχόν παρέμβαση και δεν ήθελε να κατηγορηθεί για ρατσισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *