Το Atheneum Mariakerke καλεί όλα τα κορίτσια και τα αγόρια: “Έλα με τη φούστα σου!”

Το Atheneum στο Mariakerke κάλεσε όλους τους μαθητές, αγόρια και κορίτσια, να πάνε στο σχολείο με φούστα χθες. ” Με αυτό θέλουμε να δείξουμε ότι οι άνδρες μπορεί επίσης να ντυθούν γυναίκες και ότι οι γυναίκες πρέπει να νιώθουν άνετα με μια κοντή φούστα” , αναφέρεται.

«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό οι μαθητές να μπορούν να είναι ίδιοι ανεξάρτητα από το φύλο τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή το ντύσιμο τους», λέει η υπεύθυνη του Atheneum Gudrun Rombaut στο HLN. Η ιδέα να έρθουν στο σχολείο με φούστα προήλθε από έναν από τους μαθητές. Το κορίτσι, έκανε μια γενική έκκληση και ήθελε αμέσως να παρακινήσει όλους να συμμετάσχουν. Το σχολείο συμφώνησε αμέσως . “Μακρύ, κοντό, τζιν, ή φόρεμα, όλα είναι δυνατά.” είπαν..

Το Atheneum στο Mariakerke είναι το ίδιο σχολείο που τον Ιανουάριο του περασμένου έτους είχε ξαναέρθει στην επικαιρότητα, όταν ένας δάσκαλος επιτέθηκε στον πολιτικό και ακτιβιστή Dries Van Langenhove σε ένα από τα μαθήματά του. Εμφανίστηκε ένα βίντεο στο οποίο ένας δάσκαλος ονόμασε τον Van Langenhove ως «ηλίθιο που στέκεται ως ανεξάρτητος στο Vlaams Belang».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *