Ακόμα μία μεγάλη γερμανική εταιρεία, με ισχυρή παρουσία στον Ελληνικό Στρατό, όπου έχει πουλήσει εκατοντάδες οχήματα, εμφανίζεται διατεθειμένη να μεταφέρει το εργοστάσιό της στην γειτονική Τουρκία.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα, η MAN αναμένεται να κλείσει τα εργοστάσιά της στο Μόναχο και στην Αυστρία (Steyr) και να μεταφέρει τις εν λόγω γραμμές παραγωγής σε Πολωνία και Τουρκία.

Με αυτόν τον τρόπο η μονάδα της MAN στην Άγκυρα θα ενισχυθεί.

 Θυμίζουμε πως o τομέας της κατασκευής οχημάτων είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της τουρκικής οικονομίας με 5,510 δισεκατομμύρια δολάρια εξαγωγής μόνο το τους πρώτες 8 μήνες του έτους. Παράλληλα, το μεγαλύτερο ποσοστό από τα παραπάνω λεφτά προέρχονται από ευρωπαϊκές…τσέπες.

Εκτός των γνωστών εταιρειών που διαθέτουν γραμμές παραγωγής στην Τουρκία, πρώτη σε εξαγωγές εταιρεία για το 2019 με 5,8 δισ. δολάρια ήταν η Ford Otosan, την οποία κατέχουν από κοινού η Ford και η τούρκικη Koc Holding.

Η Ford Otosan κατασκευάζει στην Τουρκία τα ελαφρά επαγγελματικά της Ford, καθώς και τα βαρέα επαγγελματικά της. Τέλος, να αναφέρουμε πως στα σχέδια των Γερμανών για το κλείσιμο των εργοστασίων έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε Μόναχο και Αυστρία καθώς 9.000 εργαζόμενοι περίπου αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους πολύ σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *