Οργή έχει προκαλέσει στις τάξεις των Βορειοηπειρωτών, και όχι μόνο, άρθρο της Έλενας Ακρίτα (γνωστή για ακραίες και ανθελληνικές θέσεις της) στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ όπου ουσιαστικά εξυμνεί όσους αντιστάθηκαν και πολέμησαν την Χρυσή Αυγή κατά το πέρασμα της από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία αναφέρει, είναι και ο Πύρρος Δήμας για ένα περιστατικό που συνέβη τον Ιούνιο του 2014 μέσα στην Βουλή. Αυτό που έχει προκαλέσει οργή, είναι πως στην περιγραφή του περιστατικού και της στάσης του Πύρρου, η Ακρίτα τον αναφέρει ως αλβανικής καταγωγής πρωταθλητή.

Στο άρθρο της η Ακρίτα γράφει:

«Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας – ναι, έχει σημασία – με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τιμητική μνεία στον Πέτρο Τατσόπουλο.»

Κατόπιν επικοινωνίας μας με τον Πύρρο Δήμα, μας ενημέρωσε πως γνωρίζει για το επίμαχο κείμενο και πως έστειλε στην Έλενα Ακρίτα το παρακάτω μήνυμα όπου την σφάζει με το γάντι δείχνοντας την ενόχληση του:

Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπο μου στο άρθρο σας στα Νέα. Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί της μειονότητας. Ασφαλώς θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ!

Πύρρος Δήμας

Δίχως καμμία πρόθεση να θέλουμε να δώσουμε αξία στο πρόσωπο της Ακρίτα, οφείλουμε να σημειώσουμε ορισμένα πράγματα. Τον Πύρρο, αλβανικής καταγωγής, τον αποκαλούν οι χρυσαυγίτες από το 2014 και ύστερα εξαιτίας του περιστατικού που αναφέρθηκε σε μια προσπάθεια τους να τον μειώσουν. Ο ίδιος ο Πύρρος ουδέποτε έχει αφήσει περιθώρια παρερμηνείας για την καταγωγής του καθώς σε κάθε συνέντευξη από τα πρώτα του χρόνια στην Ελλάδα δηλώνει Βορειοηπειρώτης από την Χιμάρα, κοινώς Έλλην. Δεν είναι φασιστικό να τον αποκαλείς αλβανικής καταγωγής μόνο και μόνο επειδή ο όρος Βόρειος Ήπειρος σου φέρνει αναγούλα;

Και επειδή προφανώς δεν το γνωρίζεις, ο Νίκος Δένδιας, τον οποίο επίσης εξυμνείς στο ίδιο άρθρο, έλκει την καταγωγή του από την Χιμάρα, είναι και αυτός αλβανικής καταγωγής;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *