Με αφορμή τη νέα τουρκική πρόκληση στα Βαρώσια της Κύπρου, το γραφείο τύπου της Πατριωτικής Δημοκρατικής Ένωσης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η νέα τουρκική πρόκληση με το άνοιγμα της Αμμοχώστου κατά παράβαση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ειδικά στην παρούσα συγκυρία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καταδεικνύει την εντελώς λάθος κατεύθυνση της πολιτικής Μητσοτάκη στη διαχείριση των διμερών σχέσεων. Καθημερινά η Τουρκία με δηλώσεις παραγόντων της αλλά ιδίως με πράξεις δείχνει ότι εμμένει στην αναθεωρητική της στρατηγική, όπως αυτή υπαγορεύεται από το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

Παρά τις διαρκείς προκλήσεις, η Ελλάδα συνεχίζει σε μια λογική κατευνασμού, με σημαία τη διενέργεια των διερευνητικών επαφών, συγκεκαλυμμένων διαπραγματεύσεων, σε μια ατζέντα που περιγράφεται στην περίφημη “έγγραφη συμφωνία” της 13ης Ιουλίου στο Βερολίνο, το περιεχόμενο της οποίας ακόμα περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποκαλύψει στην ελληνική κοινή γνώμη. Η στρατηγική Μητσοτάκη, μια προσπάθεια κατευνασμού της τουρκικής αναθεωρητικής στρατηγικής, το μόνο που καταφέρνει είναι να αποθρασύνει την Τουρκία και να αποδυναμώνει ένα ιδιαίτερα ευρύ δυνητικό μέτωπο συμμαχιών που εκτείνεται από τα ΗΑΕ και την Σαουδική Αραβία έως την Αρμενία και τη Γαλλία, όλα κράτη που βρίσκονται στο στόχαστρο τουρκικών προκλήσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απομακρυνθεί αμέσως από τις πολιτικές παρακαταθήκες του πολιτικού του μέντορα κυρίου Σημίτη και να αξιοποιήσει αμέσως τη στρατιωτική υπεροχή της πατρίδας μας για να οικοδομήσει ένα στιβαρό μέτωπο αντίστασης απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, καλύπτοντας ιδίως το Καστελόριζο και την Κύπρο. Καταλαβαίνουμε ότι προτεραιότητά του είναι ο οικονομικός και κοινωνικός μετασχηματισμός της ελληνικής κοινωνίας μέσω της προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων και η ενασχόληση με επουσιώδη ζητήματα όπως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο τον αποπροσανατολίζουν. Απλά να του θυμίσουμε ότι η μεγάλη λαϊκή πατριωτική συμμαχία που τσάκισε τη ραχοκοκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ στις Πρέσπες δεν θα του χαριστεί αν συμμετάσχει σε έναν διάλογο με την Τουρκία επί ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *