Η Τουρκία ανακοινώνει δημόσια με πολλούς τρόπους την υποστήριξή της στο Αζερμπαϊτζάν. Η φοβική Ελλάδα, δεν τολμά να αρθρώσει λέξη υποστήριξης στην Αρμενία.

Λυπηρό; Είναι, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση.

Τόσο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου, με συνεχείς δηλώσεις τους, ανακοινώνουν την στήριξή τους στο Αζερμπαϊτζάν, και μάλιστα ο Ερντογάν τόνισε ότι θέλει και εύχεται την «απελευθέρωση» του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Ελλάδα από την άλλη, φοβούμενη και τον ίσκιο της, εξισώνει το επιτιθέμενο Αζερμπαϊτζάν με την αμυνόμενη Αρμενία καλώντας τα «εμπλεκόμενα μέρη» να απόσχουν από τις εχθροπραξίες και δηλώνοντας «ανήσυχο» για τις εξελίξεις.

Ούτε μια έστω λεκτική υποστήριξη στην Αρμενία; Τι θα πάθουμε αν πούμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ για αυτοδιάθεση;

Ευτυχώς που ο Μακρόν δεν ενστερνίζεται το φοβικό σύνδρομο της Ελλάδας. Μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan, για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ .

Όπως ανακοινώθηκε οι δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι είναι απαράδεκτο η εμπλοκή ξένων τρομοκρατών και παραστρατιωτικών στην σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Πάντως εχθές ο Νίκος Δένδιας και ο Αρμένιος ομόλογός του Zohrab Mnatsakanyan, συνομίλησαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, η συζήτηση εστιάσθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σχετικά με τις οποίες ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε την διαρκή ετοιμότητα της χώρας μας να συμβάλλει στις προσπάθειες για την άμεση αποκλιμάκωση και τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Επανέλαβε την αποδοκιμασία της χώρας μας έναντι κάθε παρέμβασης τρίτων που υποδαυλίζει την ένταση.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Μονίμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, κατόπιν αιτήματος και της Ελλάδας, με θέμα την κλιμακούμενη ένταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Κατά τις εργασίες της τονίστηκε, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη του ρόλου του ΟΑΣΕ και ειδικότερα της Ομάδας Μινσκ, για τη διευθέτηση της κρίσης.

Περαιτέρω, κατά τη συνομιλία τονίστηκαν οι διαχρονικοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αρμενίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *