Ένα οργανωμένο δίκτυο διευκόλυνσης παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στη Λέσβο με την εμπλοκή τεσσάρων ΜΚΟ αποκάλυψαν οι ελληνικές αρχές σε μία υπόθεση θρίλερ, καθώς στην έρευνα εμπλέκονται εκτός από την ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ, όπως επίσης και άλλες υπηρεσίες.

Εξαφανίστηκαν περίπου 3.000 άτομα από τη Μόρια
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, από την έρευνα προέκυψε ότι λείπουν από τη Λέσβο περίπου 3.000 άνθρωποι, που κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκονται!

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, αυτοί έφυγαν από τη Μόρια σε μικρές ομάδες των πέντε ή δέκα ατόμων και διάφοροι δουλέμποροι τους μετέφεραν στην ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς να γνωρίζει κανείς το που τους πήγαν. Το γεγονός αυτό – δηλαδή το ότι έλειπαν αυτοί οι 3.000- προέκυψε από την καταμέτρηση που έγινε μετά την πυρκαγιά στην Μόρια.

Η έρευνα για τη δράση των ΜΚΟ
Τα στελέχη της αστυνομίας αναμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων στα ευρήματα που σχετίζονται με τις 4 ΜΚΟ οι οποίες κατηγορούνται για κατασκοπία και μια σειρά σοβαρά αδικήματα. Μόλις βγουν τα αποτελέσματα, θα συμπληρωθεί η δικογραφία σε βάρος 33 μελών των οργανώσεων και δύο υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ενδιαφέρον των αξιωματικών εστιάζεται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, που κατασχέθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης, ο οποίος εκτιμάται ότι περιέχει πολλά στοιχεία που μέχρι τώρα δεν έχουν βγει στο φως, γι’ αυτό και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, στο να σπάσουν τους κωδικούς.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, με δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στέλνει μήνυμα προς «ΜΚΟ και ξένα δίκτυα» που «εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό», ότι θα κλιμακωθούν οι έλεγχοι, μετά την αποκάλυψη της δράσης των 4 ΜΚΟ στη Λέσβο, προαναγγέλλοντας το «ξεσκόνισμα» όλων των «εκτός πλαισίου νομιμότητας ΜΚΟ». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «τα σύνορα της Ελλάδας θωρακίζονται έναντι εγχειρημάτων κατασκοπίας και επιβουλής της εθνικής ασφάλειας».

Ο κ. Οικονόμου, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατηγορία περί κατασκοπίας τονίζοντας ότι, όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις συνομιλιών, τα μέλη των 4 ΜΚΟ είχαν επικοινωνία με άτομα στα τουρκικά παράλια, παρακολουθούσαν την συχνότητα του Λιμενικού και έδιναν οδηγίες για το πού κινούνταν τα ελληνικά σκάφη, επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών με τους δουλέμπορους και έδιναν ακόμα και το σύνθημα στους μετανάστες για το πότε περνούσαν οι βάρκες σε ελληνικά θαλάσσια ύδατα για να ζητήσουν βοήθεια μέσω 112.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *