Είναι μία πολύ σημαντική συμφωνία, την οποία όσο ήμασταν αντιπολίτευση προσπαθήσαμε ν’ αποτρέψουμε!

Για «αβλεψία» που διορθώθηκε, έκανε λόγο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τον όρο «ιστορική» για τη Συμφωνία των Πρεσπών στην αρχική μορφή της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση μεταξύ Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στον όρο «ιστορική» όπως χαρακτηριζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών στην αρχική μορφή της ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, κάτι το οποίο προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

«Σε πολλές περιπτώσεις σε τέτοιου είδους κείμενα δεν είναι σπάνιο να υπάρχει μια ορθή επανάληψη. Υπήρξε μια αβλεψία που διορθώθηκε και αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό είναι το τελικό κείμενο. Γι’ αυτό δεν πρέπει πολλές φορές να βιαζόμαστε στην προσπάθεια να βγάλετε κι εσείς την είδηση και εμείς να βγάλουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δεν πρέπει να βιαζόμαστε και πάντα πρέπει να το κοιτάζει ένα δεύτερο μάτι.

Πολλές φορές υπάρχουν τέτοιες παραλείψεις σε πολλά σημαντικά κείμενα. Ανακοινώσεις γραφείων τύπου, ακόμα και σε συμφωνίες που έχουν υπογραφεί. Πάντα χρειάζεται μία προσοχή. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο δεν θα ήθελα να του δώσω μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι του αξίζει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση αν η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική ο Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Είναι μία πολύ σημαντική συμφωνία, την οποία όσο ήμασταν αντιπολίτευση προσπαθήσαμε ν’ αποτρέψουμε, είχαμε προειδοποιήσει ότι εφόσον υπογραφεί και εφόσον κυρωθεί δεν αλλάζει και πρέπει να εφαρμοσθεί και κάνουμε ό,τι πρέπει στο πλαίσιο και των διμερών και των πολυμερών μας επαφών ώστε να προχωρήσει η εκτέλεση, η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, μ’ έναν τρόπο που δεν θα είναι προβληματικός και για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χώρων, και για την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, αλλά και προς τα ελληνικά συμφέροντα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *