Σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν ως τα 300 μέτρα από τις ακτές της Σάμου

Η μία πρόκληση μετά την άλλη έρχεται από τους “γείτονες” σε κλίμα πάντα… διαλόγου.

Μετά την απερίγραπτη κίνηση να βανδαλίσουν με πολλά κιλά κόκκινης μπογιάς από drone ελληνική σημαία στη Μεγίστη, αλλά και το πρωινό “ξύπνημα” στο Καστελόριζο με τον τουρκικό ύμνο και πολεμικά εμβατήρια, φαίνεται πως ψάχνουν κάθε τρόπο να προκαλούν εντάσεις.

Μπορεί λοιπόν να δείχνουν αποκλιμάκωση σε στρατιωτικό επίπεδο, αποσύροντας το Oruc Reis και τα συνοδά πολεμικά πλοία, όμως βρίσκουν καθημερινά άλλους τρόπους να κλιμακώνουν την επιθετικότητά τους.

Αυτή τη φορά οι προκλήσεις έρχονται από τους Τούρκους ψαράδες κοντά στη Σάμο.

Αγανακτισμένοι είναι οι αλιείς της Σάμου καθώς το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει στο απροχώρητο η προκλητικότητα των Τούρκων συναδέλφων τους. Όπως αναφέρουν στο OPEΝ, οι ψαράδες από τα απέναντι παράλια φτάνουν ακόμη και στα 300 μέτρα από τις ακτές του νησιού και όχι απλώς ψαρεύουν στα ελληνικά νερά, αλλά καταστρέφουν και τα αλιευτικά εργαλεία.

Λίγους μόλις μήνες πριν, τον Ιούλιο, τούρκοι ψαράδες φαίνεται να έφτασαν μέχρι τα ανοιχτά της… Μυκόνου σε μία ποιοτική αναβάθμιση των προκλήσεων μετά τον «πόλεμο της τσιπούρας» στα Δωδεκάνησα.

Οι προκλήσεις κοντά στην Κάλυμνο τον χειμώνα από τους Τούρκους είχαν αυξηθεί τόσο πολύ που όπως είχε γίνει γνωστό, βγήκαν και όπλα από τους τελευταίους – με τα τουρκικά αλιευτικά να προσεγγίζουν τις ακτές σε απόσταση ακόμη και ενός μιλίου, κάτι που δεν επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς σε αλειευτικά αυτού του μεγέθους.

«Υπάρχει ένα θράσος των Τούρκων αλιέων διότι βρίσκονται σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Το λιμενικό είμαι βέβαιος ότι κάνει τη δουλειά του» σχολίασε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, οι πολίτες των νησιών, δε φαίνεται να ενδίδουν καθώς δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη πρώτα από όλα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που για πολλούς μήνες προστάτευαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δίνοντας με κάθε τρόπο στους Τούρκους να καταλάβουν ποιος έχει πραγματικά το “πάνω χέρι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *