Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα… Ήδη τον Αύγουστο, η πόλη είχε περισσότερες δολοφονίες από ό, τι σε ολόκληρο το 2019

Σε σχέση με τις καταστροφές των Black Lives Matters και Antifa πριν από τρεις μήνες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολης, που είναι η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας της Μινεσότα, ψήφισε να διαλυθεί η αστυνομία. Τώρα που η πόλη έχει πληγεί από κύμα εγκλήματος, οι ίδιοι απαιτούν δράση από την αστυνομία.

Αυτό το καλοκαίρι, οι ίδιοι ψήφισαν να πάρουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια από τον προϋπολογισμό της αστυνομίας για να προσλάβουν “ειδικούς”, οι οποίοι, αντί των αστυνομικών, θα ηρεμούσαν πιθανώς βίαιες καταστάσεις.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις διαμαρτυρίες μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση των βίαιων εγκλημάτων όπως η επίθεση, η ληστεία και ο φόνος. Ήδη τον Αύγουστο, η πόλη είχε περισσότερες δολοφονίες από ό, τι σε ολόκληρο το 2019.

Τώρα όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης αναρωτιούνται πού ειναι η αστυνομία όταν χρειάζονται βοήθεια και οι κλήσεις προς τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 δεν απαντώνται. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Medaria Arradondo την Τρίτη, αρκετά μέλη, τα οποία είχαν προηγουμένως εκφράσει την υποστήριξή τους για διάλυση της αστυνομίας, ρώτησαν πώς πρέπει να επιλυθεί η κατάσταση.

Μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την απόφαση να δοθούν λιγότερα χρήματα στην αστυνομία είναι η πρόεδρος του συμβουλίου Λίζα Μπέντερ. Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η δυνατότητα κλήσης της αστυνομίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν “προνόμιο”.

Τώρα κατηγορεί την αστυνομία ότι δεν συλλαμβάνει σκόπιμα άτομα που διαπράττουν εγκλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *