Την Παρασκευή, ένα εξωτερικό τζαμί διοργανώθηκε και πάλι με μουσουλμανικά μεγάφωνα να ακούγονται στα αραβικά στο δημοφιλές και αρχαίο πάρκο πηγών του Ronneby. Κάτοικοι που επισκέφτηκαν το πάρκο εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την εξέλιξη και αναρωτιούνται επίσης γιατί δεν εμφανίστηκε ούτε μια γυναίκα στην εκδήλωση.

Ο Ισλαμικός Πολιτιστικός Σύλλογος στο δήμο Blekinge προωθεί τις θέσεις του και τώρα αναγκάζει τους επισκέπτες του πάρκου να ακούσουν προσευχές στην αραβική γλώσσα. Το πάρκο, το οποίο στο παρελθόν έχει κερδίσει βραβεία ως το πιο όμορφο της Σουηδίας και χαρακτηρίζεται ως η υπερηφάνεια και το μεγαλύτερο αξιοθέατο του Ronneby, θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή έως τα τέλη Σεπτεμβρίου ως υπαίθριο τζαμί.

Την Παρασκευή, ο κάτοικος του Ronnebyn, Τόμας Λούντμπεργκ, επισκέφθηκε το πάρκο πηγαδιών για να τεκμηριώσει τις δραστηριότητες. Στο πάρκο, μίλησε με μια άλλη κάτοικο του Ronneby, η οποία εξέφρασε την απογοήτευσή της για την εξέλιξη και επίσης επικρίνει ότι πάρα πολλοί Σουηδοί δεν τολμούν ανοιχτά να πουν τι πραγματικά πιστεύουν.

– Είναι πολύ καλό. Νιώθω άσχημα μόλις το βλέπω. Πρέπει να κατέβω εδώ και να το δω με τα μάτια μου. Νομίζω ότι απέτυχαν εντελώς όσον αφορά την ένταξη και τη μετανάστευση εδώ.

– Οι άνθρωποι είναι τόσο γαμ… δειλοί, αι δεν λένε απλώς τι σκέφτονται.Δεν με πειράζει να πω τι σκέφτομαι αλλά ρωτώ περισσότερο πού είναι όλες οι γυναίκες κάπου εδώ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *