Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο πριν 46 χρόνια πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (16/7) στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Βλασίου.

Της δέησης ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Μήτρου Λέκκα από τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Σπύρο Βρεττό και τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Επίσης στέφανα κατέθεσαν ο Διοικητής Αεροπορικής Σχολής Πολέμου Ταξίαρχος Ιπτάμενος Μιχαήλ Κάτσαρης, το μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974 κ. Χρήστος Πανταζώνας και το μέλος του ΔΣ και Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Πολεμιστών Κύπρου (1964-67-74) κ. Ιωάννης Λάζαρης.

Στον χαιρετισμό του ο πρέσβης κ. Κενεβέζος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αχαρνών και τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία τους και αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η θυσία των αγωνιστών ακόμη και σήμερα. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός μετά το τέλος της εκδήλωσης δήλωσε σχετικά: «Όλα αυτά τα χρόνια από την τουρκική εισβολή δεν μας έχουν κάνει να ξεχάσουμε την τραγωδία που συνέβη στην Κύπρο. Αυτό που πρέπει να πούμε σήμερα στη δύσκολη εποχή που διανύουμε και με τη γείτονα Τουρκία να συνεχίζει τις προκλήσεις είναι ότι εμείς ως έθνος πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Ο ελάχιστος φόρος τιμής είναι η ενότητα του έθνους μας κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε».

Στην τελευτή το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Αγγελος Αραμπατζής, Νίκος Δαμάσκος, Γιώργος Πετάκος, Γιώργος Σιδηρόπουλος. Στάθης Τοπαλίδης και Νίκος Ξαγοράρης, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Αγγελική Ζαχαριάδη, Γιάννης Μίχας, Μαρία Μπούκη, Γιάννης Νίκας και Μπάμπης Ορφανίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Αβραμίδη και Θόδωρος Συρινίδης.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *