Γ. Πατούλης: «Σεβόμαστε και υποστηρίζουμε τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών-Προτεραιότητά μας η καλλίτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών της Αττικής με ισότιμους όρους»

Το ομόφωνο αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΑΑΔΕ να φύγει η εφορία από τον Δήμο Αχαρνών και να μεταφερθεί στον Δήμο Αγίων Αναργύρων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό και επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός.

Ο κ. Βρεττός ενημέρωσε τον κ. Πατούλη πως σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα, αποφασίστηκε ομόφωνα να εκδοθεί ψήφισμα υπέρ της παραμονής της ΔΟΥ στον Δήμο και ταυτόχρονα να οριστεί μεικτή Επιτροπή αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους, Περιφερειακούς Συμβούλους, Βουλευτές και Φορείς της πόλης. «Η ΔΟΥ θα έπρεπε να βρίσκεται στον μεγαλύτερο Δήμο, δηλαδή στις Αχαρνές που αριθμεί 150.000 κατοίκους» τόνισε ο Δήμαρχος και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση, με αφορμή και την απομάκρυνση σχεδόν όλων των δημόσιων υπηρεσιών από την πόλη, οδηγεί τον Δήμο σε περαιτέρω υποβάθμιση και παράλληλα θα οξύνει την ταλαιπωρία των δημοτών οι οποίοι -ήδη-χρειάζεται να μετακινηθούν μακριά από την πόλη τους για να τακτοποιήσουν υποθέσεις με δημόσιες υπηρεσίες, όπως ανέφερε. Σε αυτό το πλαίσιο και αφού του επισήμανε ότι ο Δήμος έχει εναλλακτικές προτάσεις για τη στέγαση της εφορίας σ΄ένα χώρο που μπορεί να νοικιάσει  και θα είναι λειτουργικός,  ζήτησε τη στήριξη του Περιφερειάρχη, αν και δεν είναι ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του, με στόχο να μην εφαρμοστεί αυτή η «άδικη», όπως τη χαρακτήρισε απόφαση. 

Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε πως αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση θα προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και σ΄αυτό το πλαίσιο διαμήνυσε στο Δήμαρχο αφενός πως θα στηρίξει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και αφετέρου θα θέσει το θέμα στον αρμόδιο υπουργό, με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

«Σεβόμαστε και υποστηρίζουμε τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και σ΄αυτό το πλαίσιο αναγνωρίζουμε το δίκαιο του αιτήματός σας. Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες της Αττικής να εξυπηρετούνται, χωρίς ταλαιπωρία, με ισότιμους όρους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας με στόχο να βρεθεί άμεσα, μία βιώσιμη λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη ήταν ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Σπύρος Βρεττός και η Διαπαραταξιακή Επιτροπή για τη ΔΟΥ. Αυτή είναι η πρώτη από τις ενέργειες της επιτροπής, που συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποτρέψει την απομάκρυνση της ΔΟΥ Αχαρνών και την ενοποίησή της με τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων.

Ο Δήμαρχος κ. Βρεττός ενημέρωσε τον κ. Πατούλη για τα όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα, δηλαδή την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της παραμονή της ΔΟΥ στο Δήμο, τη συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής και την κίνηση όλων των νομικών διαδικασιών προς την ίδια κατεύθυνση. «Η ΔΟΥ θα έπρεπε να βρίσκεται στον μεγαλύτερο Δήμο, δηλαδή στις Αχαρνές που αριθμεί 150.000 κατοίκους», τόνισε ο Δήμαρχος και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση υποβαθμίζει την περιοχή και θα αυξήσει την ταλαιπωρία δημοτών και επιχειρηματιών, οι οποίοι ήδη αναγκάζονται να μετακινηθούν εκτός πόλης για τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες. Ο κ. Βρεττός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή για στέγαση της εφορίας σε χώρο που θα νοικιάσει ο Δήμος και θα είναι λειτουργικός για την υπηρεσία. Ζήτησε τέλος τη στήριξη του Περιφερειάρχη προκειμένου να μην εφαρμοστεί εν τέλει αυτή η «άδικη» απόφαση.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Βρεττός στο περιθώριο της συνάντησης δήλωσε: «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για το ενδιαφέρον που έδειξε, παρότι γνωρίζουμε πως πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του. Παρόλα αυτά μας διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει τις προσπάθειές μας και θα συνδράμει στην εξεύρεση λύσης. Ευχαριστούμε επίσης και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αυγερινό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό μας και μας βοηθάει σημαντικά, δείχνοντας το ενδιαφέρον του για την πόλη μας».   

Στη Διαπαραταξιακή συμμετείχαν οι Ε. Αβραμίδη, Π. Βαρελάς, Π. Γρηγοριάδης, Ο. Καμπόλης, Δ. Κωφός και Θ. Συρινίδης, ενώ το παρών έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, του οποίου η προσφορά ήταν ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τη συγκρότηση της επιτροπής, όσο και για την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *