η οποία αποτελεί πρωτίστως μια πράξη εχθρική για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, αλλά και προσβολή στη διεθνή κοινότητα, στον πολιτισμό και την ειρηνική συνύπαρξη λαών και θρησκειών.
Η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι ζούμε στον 21ο αιώνα και πρακτικές κατάκτησης και μεγαλοϊδεατισμού δεν έχουν θέση στις σύγχρονες κοινωνίες. Αναμένουμε τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να βάλουν επιτέλους ένα φραγμό στις ενέργειες της Τουρκίας, που εκμεταλλευόμενη τις χλιαρές αντιδράσεις και την σιωπηρή συμφωνία των συμμάχων προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες. Ποιός θα σταματήσει άραγε τα επόμενα σχέδια του Ερντογάν στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων;
Η ΠαΔΕ με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις πρότεινε εδώ και καιρό συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά η κυβέρνηση εκώφευσε.
Καλούμε λοιπόν τώρα την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει εντονότερα και να απαντήσει στην εχθρική πράξη της Τουρκίας.
Καλούμε τον ελληνισμό όπου γης να βρίσκεται σε εγρήγορση, εθνική ομοψυχία και αγωνιστικό φρόνημα για την υπεράσπιση των δικαίων του, της πίστης και της πατρίδας μας.
Η Τουρκία και ο Ερντογάν δεν θα σταματήσουν εδώ. Η Αγιά Σοφιά θα είναι όμως η αρχή του τέλους τους.
Το Γραφείο Τύπου της ΠαΔΕ