Σε κατάθλιψη φέρεται να βρίσκεται νεαρός άνδρας που πρόσκειται στον αντιεξουσιαστικό χώρο μετά τη συνειδητοποίηση ότι τα αγαπημένα του αθλητικά παπούτσια που φοράει στις πορείες κατασκευάζονται από παιδάκια σε εργοστάσιο πολυεθνικής εταιρείας στην Ασία.

Ο νεαρός, ο οποίος κατά τη διάρκεια πρόσφατης πορείας έγραψε συνθήματα όπως «κάτω ο καπιταλισμός» και «φάτε τους πλούσιους» φέρεται να περιέπεσε σε κατάθλιψη και υπαρξιακό δίλημμα όταν τυχαία διάβασε κάπου ότι τα αθλητικά του παπούτσια, γνωστής εταιρείας, κατασκευάζονται από ανήλικα παιδιά στην Ασία, λαμβάνοντας τον τεράστιο μισθό του ενός δολαρίου το μήνα.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι τα αγαπημένα μου παπούτσια» φέρεται να είπε σε κοντινά του πρόσωπα ο νεαρός, ο οποίος είχε αγοράσει τα παπούτσια με το χαρτζιλίκι του λίγες μέρες νωρίτερα.

Τα χτυπήματα της μοίρας, ωστόσο, δεν σταμάτησαν εκεί καθώς λίγο αργότερα ανακάλυψε ότι, τόσο το φούτερ και το τζιν του, όσο και το κινητό που χρησιμοποιεί για να κάνει τις πύρινες επαναστατικές του αναρτήσεις σε γνωστό αντιεξουσιαστικό σάιτ και στο τουίτερ, κατασκευάζονται κάτω από παρόμοιες συνθήκες σε κάτεργα πολυεθνικών της Άπω Ανατολής.

«Σκέφτηκα να τα κάψω αλλά μετά σκέφτηκα τη μάνα μου»

«Σκέφτηκα να τα κάψω» φέρεται να εξομολογήθηκε ο νεαρός άνδρας. «Αλλά μετά σκέφτηκα ότι με τόσο κόπο μού έδωσε τα λεφτά η μάνα μου για να τα πάρω κι αυτό με σταμάτησε» καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό υπαρξιακού διλήμματος που πλήττει την αντιεξουσιαστική κοινότητα, μετά το κάψιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Εξάρχεια τον περασμένο Δεκέμβρη αφού, παρά την βεβαιότητα τους ότι θα ξεκινήσει έτσι η επανάσταση, αυτή δεν ξεκίνησε και αναγκάστηκαν να περάσουν τα Χριστούγεννα με τους συγγενείς τους, ανοίγοντας δώρα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *