«Άρχισαν τα όργανα»: ΜΚΟ σε θρασύτατη ανακοίνωσή της αναφέρεται σε… «ελληνική πλευρά της Λέσβου»!

Κατά λάθος; Επίτηδες; Το λάθος που έκανε η οργάνωση Moria Corona Awareness Team, σε ανάρτηση της στο Facebook δημιουργεί πολλά ερωτήματα. 

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση της αναφέρεται σε «ελληνική πλευρά της Λέσβου» κάνοντας μας να αναρωτηθούμε για το αν υπάρχει και «μη ελληνική». 

Όλα αυτά τη ώρα που οι Τούρκοι κάνουν τα πάντα για να «γκριζάρουν» το Αιγαίο και συνεχίζουν το μπαράζ υπερπτήσεων. 

Η ανάρτηση στο  Facebook

«Μία από τις μεγαλύτερες νορβηγικές εφημερίδες ανέφερε πολύ ωραία για εμάς και τη δουλειά μας.

Δυστυχώς, μερικές λανθασμένες πληροφορίες που δόθηκαν από άτομα που πήραν συνέντευξη και δεν ήταν εδώ. Το στρατόπεδο της Μόριας  δεν ήταν ποτέ τελείως κλειστό και οι άνθρωποι μπορούσαν να κινούνται.

Από την πρώτη μέρα εμείς από το MCAT όπως και  άλλοι πρόσφυγες καλωσόρισαν τα μέτρα του περιορισμού των κινήσεων από την  ελληνική κυβέρνηση, γιατί αυτό μας προστατεύει από την πανδημία στην……«ελληνική πλευρά του νησιού».

Βάζαμε ακόμη και αφίσες με αυτό το μήνυμα στο στρατόπεδο και βίντεο με ανάλογα μηνύματα. Γνωρίζαμε ότι αυτό θα μας φέρει τόσες πολλές δυσκολίες στους πρόσφυγες, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος.

“Ο 30χρονος Deen Mohammed Alizadah, μαζί με τους φίλους του, δημιούργησε μια ομάδα που ονομάζουν ομάδα ευαισθητοποίησης της Μόριας για τον Κορονοιό. Η ομάδα, η οποία αποτελείται από πρόσφυγες στο στρατόπεδο, που ενημερώνει τους υπόλοιπους πρόσφυγες για τον κίνδυνο μόλυνσης, για τη σημασία του πλυσίματος των χεριών τους και της διατήρησης όσο το δυνατόν περισσότερης απόστασης.

– Υπάρχει έλλειψη νερού στο στρατόπεδο, επομένως είναι δύσκολο να πλένετε τα χέρια σας όσο συνιστάται. Επιπλέον, η κοινωνική απόσταση είναι αδύνατη. Οι συνθήκες επιδεινώνονται μόνο εδώ, “είπε στον VG.”, καταλήγει η ανάρτηση μεταξύ άλλων.

Αφήστε μια απάντηση