ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ρίξτε μια καλή ματιά στη στάση του Καρλούτσου. Ένας κανονικός ηγέτης θα έπαιρνε μια υπόνοια από το μνημειώδες χαστούκι του JD Vance στο Οβάλ Γραφείο και θα απαιτούσε από τον Ζελένσκι να σεβαστεί τη θρησκευτική ελευθερία στην Ουκρανία. Θα στοιχημάτιζα οτιδήποτε ο πράκτορας του «Deep State» Καρλούτσος κάνει ακριβώς το αντίθετο… Αυτός – και οι υπόλοιποι – δεν είχαν την ευπρέπεια καν να ανακοινώσουν το θέμα και κράτησαν έξω από τη συνάντηση όλο τον Τύπο (εκτός από τον Orthodox Observer) όλο τον Τύπο!! Μνημειώδης αναλγησία!!
Από κούφιες «ομολογίες» στην Ουκρανία μέχρι απεγνωσμένες φωτογραφίσεις με τον Ζελένσκι, το ταξίδι του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ αποκάλυψε την αλαζονεία, την διπροσωπία και την πείνα για χρήματα του Φαναρίου. Αντί να οδηγήσουν τη νεολαία της Αμερικής πίσω στην Πίστη, ο Βαρθολομαίος και ο Ελπιδοφόρος την νερώνουν με παγκοσμιοποίηση, οικουμενισμό και κενά πράσινα συνθήματα.
Από την Συντακτική Ομάδα του Helleniscope
Η λεγόμενη «Αποστολική Επίσκεψη» του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αμερική έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο ντροπιαστικά κεφάλαια της μακράς βασιλείας του. Αντί να ενδυναμώσει τους πιστούς και να συσπειρώσει τους νέους στην Ορθοδοξία, έχει αποκαλύψει – στο φως της δημοσιότητας – την αλαζονεία, την διπροσωπία και την κώφωση του Φαναρίου και των παραγόντων που το υποστήριξαν στην Αμερική.
Εισαγωγές που δεν σημαίνουν τίποτα
Δύο φορές τον Σεπτέμβριο του 2025, ο Βαρθολομαίος παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη στην Ουκρανία. Πρώτα, σε μια εκπληκτική ομολογία που αναφέρθηκε από την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων (σύνδεσμος εδώ) , και ξανά την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον, όπου είπε: «Κάνω λάθη, δεν είμαι αλάθητος – ακόμη και ο Πάπας που λέει ότι είναι αλάθητος κάνει λάθη!!» (λεπτό 31:10 αυτού του βίντεο, το οποίο δημοσιεύσαμε προηγουμένως) .
Αλλά τι αξία έχει μια παραδοχή λάθους αν δεν ακολουθήσει καμία δράση; Ένας πραγματικός ηγέτης, θρησκευτικός ή πολιτικός ή άλλος, δεν λέει απλώς «Έκανα λάθος» — διορθώνει τα λάθη του. Χωρίς διόρθωση, αυτά τα λόγια είναι κούφια, κυνικά, ακόμη και προσβλητικά για τα εκατομμύρια πιστών που υποφέρουν υπό διωγμό στην Ουκρανία.
Ο Καρλούτσος και το Τσίρκο του «Ελέγχου Ζημιών»
Μπαίνει ο Καρλούτσος. Κάθε λάθος του Βαρθολομαίου, στα μάτια του, δεν είναι πνευματική αποτυχία αλλά «πρόβλημα δημοσίων σχέσεων». Από το ταπεινωτικό χαστούκι στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου Τζ. Ντ. Βανς στο Οβάλ Γραφείο, ο Καρλούτσος αγωνίζεται απεγνωσμένα να αλλάξει την αφήγηση.
Αρχικά, ο Βαρθολομαίος δίνει συνέντευξη Τύπου προσπαθώντας να μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο. Όταν αυτό αποτυγχάνει, καθώς η πραγματική είδηση διέρρευσε στην Ουκρανία και ανακαλύφθηκε από το Helleniscope, ο Καρλούτσος επινοεί ένα μεγαλοπρεπές βραβείο για τον εαυτό του – τον ανήκουστο τίτλο του «Μεγάλου Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου». Ένας Βυζαντινός ιστορικός θα ψάξει μάταια για έναν τέτοιο τίτλο. Δεν υπήρξε ποτέ. Είναι ένα μνημείο αλαζονείας και φαναριώτικης διπροσωπίας. Πιστεύουν πραγματικά ότι οι πιστοί είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να το παίρνουν αυτό στα σοβαρά; Δυστυχώς, ναι, το πιστεύουν.
Το αποτέλεσμα; Γέλια. Οι πιστοί γελούν με τον Βαρθολομαίο και τον Καρλούτσο. Η πομπώδης παρωδία τους έχει γίνει παρωδία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εστιάζοντας στο σκοτεινό πρόσωπο του Καρλούτσου, καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη καταστροφή έχει γίνει η «Αποστολική Επίσκεψη»!!
Τρέχοντας προς τον Ζελένσκι – Πόσο χαμηλά μπορούν να πέσουν;
Και έτσι, απεγνωσμένοι για κάλυψη, κανονίζουν μια συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι — βολικά στη Νέα Υόρκη για τη Συνέλευση του ΟΗΕ. Μια συνάντηση που δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ στο επίσημο πρόγραμμα του Πατριάρχη!! Μήπως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της GOARCH, όπου θα μπορούσε τουλάχιστον να συμβόλιζε την εκκλησιαστική εξουσία; Όχι. Στήθηκε στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ουκρανίας στον ΟΗΕ. Ο συμβολισμός δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: Φαναριώτες τρέχουν στους πολιτικούς, παρακαλώντας για επικύρωση.
Οι φωτογραφίες που οι ίδιοι δημοσίευσαν στο Facebook μιλούν πιο δυνατά από οποιεσδήποτε λέξεις.
Χρήματα, Πάντα Χρήματα
Εν τω μεταξύ, οι εντάσεις κορυφώνονται με τους Άρχοντες. Το Πατριαρχείο επέλεγε εκατομμύρια από την Ηγεσία 100, η οποία καυχιέται για μια δωρεά άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Αντ’ αυτού, η Ηγεσία 100 χορήγησε μόνο 500.000 δολάρια. Όχι αρκετά για τους φιλάργυρους Φαναριώτες και τους φίλους τους Άρχοντες, που πάντα απαιτούν περισσότερα. Οι πιστοί δεν είναι τυφλοί: βλέπουν την ατελείωτη όρεξη για πλούτο που μεταμφιέζεται σε «υποστήριξη του Πατριαρχείου». Το ρήγμα μεταξύ των Αρχόντων και των πιστών είναι ορατό με γυμνό μάτι: Όλοι τους χλευάζουν… αλλά νομίζουν ότι είναι ακίνδυνη βροχή…
Το πραγματικό σημείο καμπής – και μια χαμένη ευκαιρία
Αυτό που είναι πραγματικά τραγικό είναι η χαμένη ευκαιρία . Σε όλη την Αμερική, οι νέοι ανακαλύπτουν ξανά τις παραδοσιακές χριστιανικές αξίες: Πίστη, Οικογένεια και Έθνος. Για δεκαετίες, η Εκκλησία θρηνούσε την αποξένωση των νέων. Τώρα που επιστρέφουν, έτοιμοι να ασπαστούν την αυθεντική Ορθοδοξία, ο Βαρθολομαίος και ο Ελπιδοφόρος τους γυρίζουν την πλάτη.
Αντί να κηρύττουν τις οικογενειακές αξίες και την ακλόνητη Πίστη, προσφέρουν «πράσινες» ανοησίες, οικουμενισμό, πανθρησκεία και την καταστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία.
Αυτό είναι ένα σημείο καμπής στην ιστορία — μια κολοσσιαία στιγμή κατά την οποία η νεολαία της Αμερικής αναζητά την Αλήθεια. Και η ηγεσία της Εκκλησίας όχι μόνο απουσιάζει, αλλά προδίδει ενεργά αυτή τη στιγμή.
Ορίστε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Charlie Kirk και τον Ορθόδοξο ιερέα π. John Strickland. Ανοίξτε τα μάτια και τα αυτιά σας!!
Ντροπή στην Ηγεσία
Ντροπή στον Βαρθολομαίο.
Ντροπή στον Ελπιδοφόρο.
Ντροπή στον Καρλούτσο και τους Άρχοντες που επιτρέπουν αυτή την παρωδία.
Ντροπή σε κάθε ιερέα που δεν υψώνει τη φωνή του για την υπεράσπιση της Οικογένειας, της Πίστης και του Έθνους.
Από το Φανάρι μέχρι και την πιο μικρή ενορία, η σιωπή μπροστά σε αυτή την προδοσία είναι συνενοχή.
Οι πιστοί δεν πρέπει πλέον να σιωπούν. Ο κλήρος, οι λαϊκοί και ιδιαίτερα η νεολαία μας πρέπει να απαιτήσουν λογοδοσία από τους ιεράρχες τους. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε η Ορθοδοξία στην Αμερική να υποβιβάζεται σε τεχνάσματα δημοσίων σχέσεων, πολιτικές φωτογραφίσεις και ατελείωτες εράνους.
23 Σεπτεμβρίου 2025, n.stamatakis@aol.com www.helleniscope.com