Στην υποδοχή του Αμερικανού αντιπροέδρου

Την «στροφή 180 μοιρών» σε ό,τι αφορά τη στάση των Ευρωπαίων ηγετίσκων προς τον Τραμπ είχε καυτηριάσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα και η Ούρσουλα τον δικαίωσε με την υποδοχή της στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τ.Ντ.Βανς που προεκλογικά όλοι στην ΕΕ μόνο που δεν τον έβριζαν μαζί με τον Ν.Τραμπ.

Μετά τη συνάντηση, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με μια λιτή ανάρτηση στο «Χ» αναφέρει τα εξής:

«Καλώς ήρθατε στην Ευρώπη αντιπρόεδρε Βανς. Σας ευχαριστούμε για την καλή συζήτηση σχετικά με τις κοινές μας προκλήσεις ως σύμμαχοι. Από την ασφάλεια και τη σταθερότητα μέχρι τη μεγάλη υπόσχεση της τεχνολογίας και την κρίσιμη πρόκληση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας εκτός αγοράς. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και με εσάς. Θα τα ξαναπούμε στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου».

Στη συνάντηση έλαβε μέρος και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας. Με ανάρτησή της στο «Χ», η Κάγια Κάλας αναφέρει τα εξής:

«Είχαμε μια καλή συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς. Μαζί με την Πρόεδρο της Επιτροπής, Φον ντερ Λάιεν, συζητήσαμε για να εργαστούμε για βασικά ζητήματα: για τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας και τις ενέργειες της Κίνας. Καθώς οι αντίπαλοί μας συντονίζουν τις ενέργειές τους, πρέπει να κάνουμε το ίδιο».

Όσο για το είχε πει προ ημερών ο Πούτιν, τα σχόλια περισσεύουν:

«Σας διαβεβαιώνω: Ο Τραμπ, με τον χαρακτήρα του, με την επιμονή του, θα αποκαταστήσει την τάξη εκεί αρκετά γρήγορα.

Και όλοι θα δείτε -θα γίνει γρήγορα, σύντομα- πως θα σταθούν όλοι στα πόδια του “αφεντικού τους” και θα κουνήσουν την ουρά τους. Όλα θα μπουν στη θέση τους.

Οι πολιτικοί της Ευρώπης προτιμούσαν τον Μπάιντεν και… μπερδεύτηκαν με την εκλογή Τραμπ. Τον πολέμησαν όμως και παρενέβησαν στις εκλογές των ΗΠΑ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *