Με ένα εκτενές άρθρο 2.413 λέξεων, η ευρωπαϊκή έκδοση του περιοδικού Politico εξαπολύει ευθεία επίθεση στο Μακρόν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο παράξενος χαρακτήρας του “έχει επιφέρει χάος στη γαλλική πολιτική σκηνή”.

“To υπέροχο μυαλό του Μακρόν”, είναι ο ειρωνικός τίτλος του σχετικού άρθρου που φέρει την υπογραφή του Τζαμίλ Αντερλίνι, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού.

Το εν λόγω κείμενο είναι γραμμένο στο μεγαλύτερό του μέρος σε πρώτο πρόσωπο παρουσιάζοντας την προσωπική εμπειρία του Αντερλίνι με το Γάλλο πρόεδρο.

«Το παράδοξο του Μακρόν είναι το εξής: Εμφανίζεται ταυτόχρονα ως παγκόσμιος πολιτικός με μεγάλο όραμα αλλά και ως ένα πρόθυμο κουτάβι που αναζητά απεγνωσμένα την αγάπη. Είναι ένας άνθρωπος με απίστευτο εγωισμό που είναι βαθιά ανασφαλής- ένας ευγενικός, γοητευτικός και ζεστός άνθρωπος που δεν έχει σχεδόν καθόλου φίλους», αναφέρει ο διευθυντής σύνταξης του POLITICO και στη συνέχεια παραθέτει τα λόγια ενός στενού συμβούλου του Μακρόν, που ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν κοιμάται σχεδόν ποτέ και αισθάνεται φυλακισμένος στα Ηλύσια Πεδία, την επίσημη κατοικία του που βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού. Έτσι, «περπατάει μόνος του νυχτιάτικα στην πόλη του φωτός».

«Για κάποιο λόγο, δεν μπορώ να βγάλω αυτή την εικόνα από το μυαλό μου – ο μοναχικός θεατρίνος που κανείς δεν καταλαβαίνει, που δεν ακούει κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό του, περιπλανιέται στους όμορφους δρόμους του Παρισιού στο σκοτάδι, υποδυόμενος την τραγική φιγούρα του προέδρου της Γαλλίας που αγωνίζεται για το καλό της χώρας του», καταλήγει ο Αντερλίνι στο κείμενο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *