Η ΕΕ με ανακοίνωσή της παραδέχεται πως έδωσε εντολή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να μην καλέσει Ρώσους διπλωμάτες στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, ανακοινώνοντας ότι επρόκειτο για «συλλογική απόφαση».

«Η πρακτική της μη πρόσκλησης Ρώσων διπλωματών σε εορταστικές εκδηλώσεις ισχύει από την πρώτη ημέρα του πολέμου στην Ουκρανία, δεν έγινε πρώτη φορά φέτος.

Δεν ήταν μόνο η Ελληνίδα πρεσβευτής αλλά όλοι οι πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ε που αρνήθηκαν την κοινή συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατόπιν απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μόνο που αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς δεν αλλάζει το γεγονός ότι η Ρωσία έπαιξε τον κυρίαρχο ρόλο στο να επιτύχει η Ελληνική Επανάσταση και να ιδρυθεί το ελληνικό κράτος.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε επιτεθεί την ελληνική κυβέρνηση για την μη συμμετοχή ρωσικής αντιπροσωπείας στους εορτασμούς της επετείου της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και της Ανεξαρτησίας.

Στην ανακοίνωσή της, την οποία δημοσίευσε η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα, η Μαρία Ζαχάροβα τονίζει, πως «είναι αξιολύπητο ότι, αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι τούτη την ημέρα να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας», αναφερόμενη στη βοήθεια που παρείχε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

Βοήθεια η οποία ήταν καίριας σημασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *