Μεταβαίνει στο νησί ο “διώκτης λαθρομεταναστών” Δ.Καιρίδης

Στις κατασκηνώσεις του Καλαθά Χανίων μεταφέρθηκαν νωρίτερα το απόγευμα οι 67 παράνομοι μετανάστες που διασώθηκαν στη Γαύδο.

Παράλληλα, αναχωρούν για την Αθήνα οι 23 παράνομοι μετανάστες που είχαν εντοπιστεί στην παραλία της Τρυπητής στη Γαύδο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, 10 από αυτούς θα μεταφερθούν στον καταυλισμό της Αμυγδαλέζας και 13 στη Μαλακάσα.

Το ανακριτικό του Λιμενικού προχώρησε στη σύλληψη ενός Αιγύπτιου που φέρεται να ταυτοποιείται ως ο διακινητής.

Στο μεταξύ στα Χανιά οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις, αφού η νότια Κρήτη έχει γίνει προορισμός για παράνομους μετανάστες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, χιλιάδες είναι οι άνθρωποι, που έχουν ήδη προπληρώσει για το ταξίδι τους και είναι στα παράλια της Αφρικής.

Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη συμμετοχή του δήμου Χανίων, της Αντιπεριφέρειας, του Λιμενικού Ταμείου, της ΕΛΑΣ, της Πολιτικής Προστασίας ώστε να διαμορφωθεί πρόταση για τη δημιουργία κατάλληλου χώρου… φιλοξενίας,

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Κρήτη μέσα στον Μάρτιο και θα επισκεφτεί το Ηράκλειο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *