Μ.Ζαχάροβα: «Είστε τρελοί; – Τώρα όλοι ξέρουν ότι ο επιτιθέμενος είναι η Ουάσινγκτον»

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν έδωσε μία ανησυχητική απάντηση στις δηλώσεις Πούτιν, πως αν μεταφερθούν ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία «θα έχουμε πυρηνικό πόλεμο» και είπε ότι «πιστεύει πραγματικά» πως εάν οι Ουκρανοί χάσουν τον πόλεμο, τότε το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει κατά της Ρωσίας.

«Ειλικρινά, εάν πέσει η Ουκρανία, πιστεύω πραγματικά ότι το ΝΑΤΟ θα βρεθεί σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Όστιν σε ακρόαση της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας προέβη σε πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις για τους Ουκρανούς βάσει των οποίων, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη ζώνη της ειδικής επιχείρησης και σημειώνουν συνεχώς επιτυχίες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι, εάν η Ουκρανία ηττηθεί η ρωσική ηγεσία δεν θα σταματήσει εκεί.

Το ρωσικό Valdai Club αναφερόμενο στις απειλές Όστιν, αναφέρει ότι πρόκειται για μία επικίνδυνη τακτική που μπορεί να φέρει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Η Δύση εξετάζει πώς αντιδρά η Ρωσία σε συγκεκριμένες δηλώσεις, υποστηρίζει το Valdai Club.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν αυτό το μήνυμα θα ακουστεί στη Δύση.

Γενικά, αυτό δεν είναι το πρώτο μήνυμα και ο Πούτιν μίλησε για αυτό από την αρχή και σταδιακά αύξησε την εστίαση σε αυτό το γεγονός, αλλά, όπως βλέπουμε, όλα αυτά συνεχίζεται και δεν γίνεται αισθητό κανένα σημαντικό αποτρεπτικό αποτέλεσμα», επεσήμανε καλώντας τη Δύση αυτή τη φορά να λάβει σοβαρά υπόψη την τελευταία προειδοποίηση Πούτιν

«Είναι αυτή μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια δικαιολογίας για τον Ζελένσκι; Και οι δύο είναι τρελοί.
Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος, είναι η Ουάσιγκτον», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Mαρία Ζαχάροβα απαντώντας στη δήλωση Όστιν.

Σημειώνεται ότι χθες ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε  το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, ότι διακινδυνεύουν πυρηνική σύγκρουση αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι οι δυτικές απειλές δημιουργούν «πραγματική» απειλή πυρηνικού πολέμου. «Έχουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν το έδαφός σας» υπογράμμισε.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Θα πρέπει τελικά να συνειδητοποιήσουν ότι διαθέτουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλα όσα σκέφτεται η Δύση δημιουργούν την πραγματική απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και, συνεπώς, την καταστροφή του πολιτισμού».

«Θυμόμαστε την τραγική μοίρα αυτών που έστειλαν στρατό κατά της Ρωσίας. Η Δύση έχει ξεχάσει τι σημαίνει πόλεμος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *