Έντονα αντέδρασε της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για επίδειξη μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, στο Βρετανικό Μουσείο. Εντούτοις πριν από δύο χρόνια είχε κλείσει για πέντε μέρες την Ακρόπολη για επίδειξη του Dior.

Την άκρα βλασφημία στο πρόσωπο του μεγάλου Αλεξάνδρου την θεώρησε δικαίωμα της τέχνης.

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στην Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα τα κλεμμένα και κακοποιημένα γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως».

To 2022 η Ακρόπολη είχε μείνει επί πέντε μέρες κλειστή και είχαν πρόσβαση σε αυτήν δεκάδες συνεργεία φωτογράφισης και κινηματογράφισης για επίδειξη του οίκου Dior. Θεωρήθηκε από την κυβέρνηση τότε παγκόσμια διαφήμιση για την Ελλάδα και τρόπος να αυξηθεί ο τουρισμός με την πανδημία να έχει στερήσει μεγάλο μέρος των εσόδων της χώρας από τουριστικό συνάλλαγμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *