Ίσως αν ήξεραν τι θα ειπωθεί να μην επέτρεπαν την ομιλία που θα δείτε…

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών: «Η Ελλάδα μετά VII: Ασυμμετρίες και εθνική ατζέντα», φανέρωσε πολλά σε σχέη με την χώρα και την πράσινη πολιτική που προωθείται, την ώρα που άλλες χώρες ανοίγουν νέα εργοστάσια άνθρακα!!!

Όπως τονίζει ο ίδιο: «Στο μέσο της ενεργειακής κρίσης από τους πολέμους στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή, αναδύεται μια σημαντική γεωπολιτική ευκαιρία για τη χώρα, απο τη μια να διορθώσει τα λάθη ενεργειακής πολιτικής της Ε.Ε. και από την άλλη, να αναδειχθεί σε σημαίνοντα κόμβο παραγωγής φυσικού αερίου από τα ελληνικά κοιτάσματα και διαμετακόμισής του»!

Ωστόσο, η κυβέρνηση σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις είναι «πράσινη» και «Δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο» (ΕΔΩ).

Ο κ. Μανιάτης δήλωσε μεταξύ άλλων, σε μία ομιλία, την οποία ενδεχομένως να μην φιλοξενούσαν αν ήξεραν εκ των προτέρων τι θα ειπωθεί:

  • Παγκοσμίως, μέχρι το 2050 θα αυξηθεί η κατανάλωση φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό ενέργειας!
  • Δεν μπορούμε να έχουμε ένα μαγικό κουμπί και να τα κάνουμε όλα πράσινα! Αλλά αυτό δεν μπορούμε να το πούμε στην Κίνα, την Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Νότια Αφρική που ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΑΚΑ!!! Έχουμε 5.500 εργοστάσια άνθρακα στον πλανήτη σήμερα! Η Γερμανία ξανάνοιξε τα δικά της!
  • Η Νορβηγία, η πιο πράσινη χώρα του πλανήτη, σήμερα βγάζει κάθε μέρα 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου! Το 2030 σχεδιάζει να βγάζει 4 εκατομμύρια!
  • Η Ελλάδα έχει νόημα να αναρωτιέται, ενώ έχει πλούσια κοιτάσματα κα ιμπορεί να ασκήσει μέσω αυτού και τα κυριαρχικά της δικαιώματα;;;

Δείτε τι άλλο δήλωσε για το Κράτος που δεν αδειοδοτεί περιβαλλοντικά σημαντικά σημεία αξιοποίησης κοιτασμάτων στην Ελλάδα!!!

Τρομερές αποκαλύψεις:

photo eurokinissi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *