Με εντυπωσιακό τρόπο άρχισε, στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης Βετεράνων. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, Θοδωρής Χαμάκος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της διεθνούς Ομοσπονδίας Πάλης (UWW) και ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, οι οποίοι μάλιστα τιμήθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης.

Στην πρώτη ημέρα των αγώνων οι σπουδαίες αναμετρήσεις, κυριάρχησαν το πάθος και το πλούσιο θέαμα, ενώ δεν έλειψαν και οι διακρίσεις, καθώς από ελληνικής πλευράς ο Δημήτρης Αθανασιάδης άγγιξε το βάθρο των νικητών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Μετά το τέλος των αγώνων η Ομοσπονδία του Ιράν δώρισε στην Ελληνική Ομοσπονδία δύο βιβλία με παραδοσιακό παλαιστικό υλικό ως δείγμα φιλίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης των Αγώνων επεφύλασσε μία σπουδαία είδηση, καθώς όπως ανακοίνωσε, η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά, δήλωσε: «Κύριε πρόεδρε, αντιπρόεδρε της παγκόσμιας πάλης και εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, φίλες και φίλοι του αθλήματος και φίλοι διαιτητές. Θέλω να σας καλωσορίσω κυρίως όλους τους αθλητές και τους παράγοντες της πάλης, ειδικά από τις άλλες χώρες, που ήρθαν να τιμήσουμε την εκδήλωση αυτή. Σας καλωσορίζω και σας υποδέχομαι στη χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στη χώρα που γεννήθηκε ο αθλητισμός, στη χώρα που γεννήθηκε η πάλη, το άθλημα στο οποίο αγωνίζεστε και αγαπάτε.

Εύχομαι στους διοργανωτές να φιλοξενήσετε μία ωραία διοργάνωση και να αναδείξετε το άθλημα. Εγώ θα είμαι δίπλα στη πάλη γιατί είναι ένα ξεχωριστό άθλημα που συνδυάζει πολλά πράγματα. Εδώ γεννήθηκε η πάλη. Είναι το δυσκολότερο άθλημα από επίπεδο άθλησης, αλλά και ένα άθλημα που θέλει έξυπνο χειρισμό. Ο συνδυασμός ευφυΐας και δυνατού σώματος είναι που κάνει την πάλη να ξεχωρίζει και γι’ αυτό θέλω να είμαι κοντά στο άθλημα. Έχω ξαναπεί πως ότι χρειαστείτε θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας» ανέφερε ο υπουργός που στη συνέχεια ανακοίνωσε και μία ευχάριστη είδηση.

«Ανακοινώνω πως σε ένα μήνα από τώρα, η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη. Σε ένα μήνα θα κάνουμε τα εγκαίνια» δήλωσε καταχειροκροτούμενος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *