Ο Robert Kiyosaki αναφέρει ότι η «κομμουνιστική» οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταρρέει
Με φουσκωμένο μπαλόνι που έσκασε παρομοιάζει την αμερικανική οικονομία ο συγγραφέας οικονομικών βιβλίων, influencer και πολυεκατομμυριούχος Robert Kiyosaki…
Πράγματι, ο Kiyosaki, σε συζήτηση για το τρέχον οικονομικό τοπίο, χαρακτήρισε το χρηματοοικονομικό και εκπαιδευτικό σύστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες “κομμουνιστικό” και “εγκληματικό”.
Παράλληλα, ο συγγραφέας είπε πως το δολάριο είναι εκφυλισμένο νόμισμα, πλέον αναξιόπιστο, και γι’ αυτό «προωθεί τον χρυσό, το ασήμι και το Bitcoin.

Εκπαιδευτικό σύστημα

“Το νομισματικό μας σύστημα είναι προσβλητικό, και ακόμη δεν διδάσκουμε τίποτα για τα χρήματα.
Δεν μπορώ να το πιστέψω.
(…) Θα πρέπει να αρχίσουμε να μετασχηματιζόμαστε, όχι απλά να εκπαιδευόμαστε.”
Σύμφωνα με τον Kiyosaki, αυτή η μεταμόρφωση περιλαμβάνει την υπέρβαση του απλού “πήγαινε στο σχολείο και βρες δουλειά” γιατί “δεν μπορείς απλά να δίνεις χρήματα σε κάποιον ή να τον στέλνεις στο σχολείο,” κάτι που δεν διδάσκει αρκετά για τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες, γι’ αυτό και “οι φτωχοί δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ αληθινών χρημάτων και ψεύτικων χρημάτων.”
“Το εκπαιδευτικό σύστημα μας έχει μάθει να δουλεύουμε σκληρά για ψεύτικα χρήματα: πήγαινε στο σχολείο, βρες δουλειά, δούλεψε σκληρά, αποταμίευσε χρήματα, μη σωρεύεις χρέη και επένδυσε στο χρηματιστήριο.
(…) Ανησυχώ τόσο γι’ αυτό που συμβαίνει στα σχολικά μας συστήματα. (…)
Δεν αρκεί απλά να πάρεις έναν φτωχό άνθρωπο και να του δώσεις χρήματα.
(…) Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να αρχίσουμε να μετασχηματιζόμαστε.”

Φουσκώνοντας το μπαλόνι

Όπως επεσήμανε o Κiyosaki, η κυβέρνηση “μετέτρεψε την οικονομία σε ένα τεράστιο φουσκωμένο μπαλόνι. (…)
Βλέπετε εκεί πίσω το μπαλόνι, αυτό είναι το μπαλόνι που φουσκώνουν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και η Τράπεζα της Αγγλίας, και αυτή η μικρή αερολέσχη είμαστε εμείς που κρεμόμαστε κάτω από αυτό το μπαλόνι.
Έτσι έχουν φουσκώσει όλα αυτά τα ψεύτικα χρήματα στο σύστημα (…), και θα βρεθούμε μοιραία σε οικονομική κατάθλιψη από το 2007.
“Και αντί να το αφήσουν να καταρρεύσει, συνέχισαν να παράγουν χρήματα και να μειώνουν τα επιτόκια, να τα αυξάνουν μετά, και όλα αυτά.
Αλλά τώρα το μπαλόνι σκάει, οπότε εκεί είναι, το μπαλόνι κατεβαίνει και προσπαθούν να το ξαναφουσκώσουν εκτυπώνοντας χρήματα.”
Ως εναλλακτική λύση, ο Kiyosaki προτείνει εδώ και καιρό την επένδυση σε χρυσό, ασήμι και Bitcoin, τα οποία προτιμά έναντι των χαρτονομισμάτων και των μετοχών επειδή δεν μπορούν να εκτυπωθούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *