-ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

-Φοβάμαι πολύ περισσότερο μήπως χάσω τα συνταγματικά μου δικαιώματα και ότι η Αμερική να μη χάσει τη δημοκρατία της.

ΟRobert F. Kennedy Jr., ένας Δημοκρατικός που πριν από μέρες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2024 για τον Λευκό Οίκο, αμφισβητώντας ουσιαστικά την -υποθετική ακόμη- προσπάθεια επανεκλογής του Προέδρου Biden, υποστήριξε ότι η αμερικανική μεσαία τάξη εξοντώθηκε «συστηματικά» κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19.

Από τον Danielle Wallace/Fox News

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ανοικοδομήσουμε την αμερικανική μεσαία τάξη. Και μέρος αυτού είναι να ξεφύγουμε από την οικονομία της εμπόλεμης περιόδου και της συνεχούς διαμάχης, ακολουθώντας αυτό που έκανε αρχικά η Κίνα, δηλαδή να οικοδομήσει τη δύναμή της και να προβάλει την ισχύ της χτίζοντας την οικονομία της στο εσωτερικό της», είπε ο Kennedy στον Neil Cavuto του Fox News. «Η δύναμη ενός έθνους προέρχεται από μια ισχυρή οικονομία και μια ζωντανή μεσαία τάξη. Και έχουμε εξαφανίσει τη μεσαία τάξη σε αυτή τη χώρα με συστηματικό τρόπο».

«Το χειρότερο από όλα είναι αυτό που έκανε στην οικονομία (ο Biden)», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Kennedy Jr., ένας ένθερμος υποστηρικτής κατά του εμβολιασμού για την COVID-19, αναφερόμενος στα μέτρα περιορισμού που εισήχθησαν το 2020 στις ΗΠΑ. «Προκάλεσε ζημιά 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Larry Summers, την έκθεση του ΔΝΤ, την έκθεση του Χάρβαρντ. Πήραμε 4 τρισεκατομμύρια δολάρια πλούτου από την αμερικανική μεσαία τάξη και τη μεταφέραμε σε αυτή τη νέα αριστοκρατία των δισεκατομμυριούχων. Δημιουργήσαμε 500 νέους δισεκατομμυριούχους. Η έκθεση της Oxfam, που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, δείχνει ότι οι δισεκατομμυριούχοι που υπήρχαν στις αρχές της πανδημίας, άνθρωποι όπως ο Bill Gates, ο Mark Zuckerberg, ο Jeffrey Bezos, το Bloomberg κ.λπ., αύξησαν τον πλούτο τους κατά 30% κατά τη διάρκεια της. Από τα lockdown. Και η Amazon έκλεισε όλους τους ανταγωνιστές της».

Ο Cavuto αμφισβήτησε τον Kennedy Jr σχετικά με τις θέσεις των προοδευτικών εντός του κόμματός του, όπως η γερουσιαστής Elizabeth Warren, που υποστηριξε το φόρο της περιουσίας, σημειώνοντας πώς οικογένειες όπως οι Kennedy θα ήταν αυτές που θα πλήρωναν για μια τέτοια υποχρέωση. «Δεν νομίζω ότι αυτές οι τεράστιες ανισότητες στον πλούτο είναι υγιείς για τη χώρα μας ή υγιείς για τη δημοκρατία», τόνισε ο Kennedy Jr. «Να έχουμε πολύ, πολύ υψηλές συγκεντρώσεις πλούτου σε ένα έθνος που σήμερα χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη φτώχεια».

«Είμαι σε καλύτερη θέση να αγωνιστώ εναντίον του Donald Trump από οποιονδήποτε από τους Δημοκρατικούς γιατί μπορώ να τον κάνω να λογοδοτήσει για το χειρότερο πράγμα που έκανε ποτέ, που ήταν τα lockdown. Τα lockdown ήταν απολύτως καταστροφικά», ανέφερε ο Kennedy Jr., ανιψιός του πρώην προέδρου John F. Kennedy.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία του 2024 την περασμένη Τετάρτη, αφού κατέθεσε τα ανάλογα έγγραφα νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Μια δημοσκόπηση των USA Today/Suffolk University μεταξύ ψηφοφόρων του Biden έδειξε ότι η δημοτικότητα του Kennedy Jr. είναι στο 14%, σε σύγκριση με το 67% που δήλωσε ότι θα υποστηρίξει ξανά τον νυν πρόεδρο.

«Είναι σαν να μάχεσαι εναντίον κάποιου στην οικογένειά σου, αλλά τελικά, νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλύτερη θέση να νικήσω τον Donald Trump από τον Joe Biden, και επίσης απλά διαφωνώ μαζί του σε βασικά ζητήματα, όπως έκανε ο πατέρας μου με τον Lyndon Johnson για τη λογοκρισία», ανέφερε ο Kennedy Jr. στον Cavuto για την απόφασή του να αντιμετωπίσει τον Biden.

«Δεν νομίζω ότι ο Λευκός Οίκος πρέπει να λογοκρίνει τους πολιτικούς του επικριτές», πρόσθεσε. «Νομίζω ότι αυτό που κάνουμε με αυτόν τον πόλεμο είναι η άσκοπη παράτασή του. Και βαδίζουμε άσκοπα μέχρι την αιματοχυσία. Διαφωνώ με αυτό. Συμφωνώ με ορισμένες από τις πολιτικές δημόσιας υγείας αυτής της κυβέρνησης. Ο μπαμπάς μου είχε επίσης θέσει υποψηφιότητα. Δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να κερδίσει. Και ο στόχος του ήταν να πει την αλήθεια στον αμερικανικό λαό. Και αυτό θα κάνω. Και αν υπάρχει θέληση για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα είμαι στον Λευκό Οίκο το 2025».

Ο πατέρας του Kennedy Jr., γνωστός με τα αρχικά του «RFK» και με το ψευδώνυμο «Bobby», υπηρέτησε ως γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ και γερουσιαστής των ΗΠΑ για τη Νέα Υόρκη πριν από τη δολοφονία του στις 5 Ιουνίου 1968.

«Υπάρχουν πράγματα για τα οποία φοβάμαι πολύ περισσότερο από τον θάνατο για παράδειγμα», ανέφερε επίσης ο Kennedy Jr. στον Cavuto. «Φοβάμαι πολύ περισσότερο μήπως χάσω τα συνταγματικά μου δικαιώματα και ότι η Αμερική να μη χάσει τη δημοκρατία της. Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά Αμερικανών που το 1776 θυσίασε τη ζωή της για να μας δώσει αυτό το Σύνταγμα, χάνοντας επίσης την περιουσία της. Και εμείς βλέπουμε να μας αφαιρούν αυτό το Σύνταγμα. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να πάρουμε ρίσκα», πρόσθεσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *