Τον πόλεμο δεν τον ξεκίνησε η Ρωσία, τόνισε ο Αμερικανός συνταγματάρχης – Το μόνο που ήθελε η Μόσχα ήταν καθεστώς ουδετερότητας για την Ουκρανία

Χειμαρρώδης ήταν ο απόστρατος συνταγματάρχης Douglas MacGregor για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στο Fox News και τον Tucker Carlson.
Είχε προηγηθεί ο Αμερικανός γερουσιαστής Lindsey Graham, ο οποίος προέτρεψε τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να καταρρίπτουν ρωσικά αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα, μετά το περιστατικό με το αμερικανικό drone.
«Ελπίζω ότι Lindsey καλό θα είναι να ενταχθεί πρώτος στο πεζικό της Ουκρανίας εάν πρόκειται να στείλει την οικογένειά μου εκεί», είπε σκωπτικά ο Αμερικανός συνταγματάρχης.

Φρικτές οι απώλειες των Ουκρανών

Για την πορεία του πολέμου ήταν ξεκάθαρος: «Λοιπόν, οι Ουκρανοί συνθλίβονται. Ακόμη και η Washington Post και οι New York Times αρχίζουν επιτέλους να λένε την αλήθεια.
Οι απώλειές τους είναι φρικτές. Έχουμε δει ουσιαστικά τους Ρώσους να καταστρέφουν τρεις ξεχωριστούς στρατούς που χτίστηκαν από τους Ουκρανούς και όλοι αρχίζουν να αναρωτιούνται τι πραγματικά συμβαίνει.
Σύμφωνα με τον MacGregor αυτός ο πόλεμος δεν ξεκίνησε από τη Ρωσία.
«Η Ρωσία μας παρακάλεσε να μην προσπαθήσουμε να σύρουμε την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.
Αγνοήσαμε τη Ρωσία και η Ρωσία κατέστησε σαφές ότι επρόκειτο να υπερασπιστεί το εθνικό τους συμφέρον.
Το μόνο που ήθελαν ήταν ουδετερότητα για την Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ χρεοκοπούν και θέλουν και πόλεμο;

Ο απόστρατος συνταγματάρχης αναφέρθηκε και στην πορεία της αμερικανικής οικονομίας συνδέοντας το θέμα με τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
«Βρισκόμαστε στον δρόμο της χρεοκοπίας. Ο αμερικανικός λαός το αντιλαμβάνεται.
Τα προγράμματα διάσωσης των τραπεζών δεν πρόκειται να λειτουργήσουν όπως πριν.
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται οι Αμερικανοί είναι ένας πόλεμος, όχι άλλη πολιτική και στρατιωτική ανικανότητα και διαφθορά.
Θέλουμε μια οικονομία που να λειτουργεί και δεν πρόκειται να παραμείνουμε και να παρακολουθήσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα να καταρρέει.
Θέλουμε πραγματική ηγεσία και όχι έναν ακατάλληλο πρόεδρο.

Καταστροφικός ένας πόλεμος με τη Ρωσία

Ο συνταγματάρχης Doug MacGregor απέρριψε το ενδεχόμενο ενός πολέμου με τη Ρωσία λέγοντας πως θα είναι καταστροφικό για ΗΠΑ.
«Τι έχουμε ήδη δει μέχρι σήμερα, αυτοί είναι έτοιμοι να πολεμήσουν. Έχουν ήδη εν μέρει επιστρατευθεί.
Θα βάλουν εκατομμύρια άνδρες στο πεδίο γρήγορα. Δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό. Δεν μπορούμε καν να στρατολογήσουμε για τις ένοπλες δυνάμεις μας.
Οι αριστεροί κατέστρεψαν τις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποιον κοροϊδεύουμε;
Τα αποθέματά μας που έχουμε δημιουργήσει εδώ και χρόνια με πυρομαχικά και εξοπλισμό, έχουν εξαντληθεί.
Δεν έχουμε πάει καν σε πόλεμο.
Αυτό είναι τρέλα, είναι τρέλα και κανείς δεν το φωνάζει», λέει ο συνταγματάρχης.
Συνεχίζοντας, τόνισε πως η Ρωσία έχει κατανοήσει πως ο δρόμος της νίκης είναι η πορεία προς την Πολωνία αλλά ο κίνδυνος είναι ο πόλεμος να εξαπλωθεί σε άλλα γειτονικά κράτη.
Ο συνταγματάρχης MacGregor πιστεύει ότι κάποιος στην Ουάσινγκτον θα μπορούσε να ξυπνήσει καθώς μεταφέρουμε τη συζήτηση στην Κίνα.
Η Κίνα δεν αναζητά πόλεμο, σίγουρα όχι στον βαθμό που ακούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *