Άρχισαν πάλι να μιλάνε για συνεκμετάλλευση των δικών μας πόρων του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου με τους Τούρκους.

Βρήκαν αμέσως την ευκαιρία γνωστά παπαγαλάκια να μιλήσουν για μοιρασιά του Αιγαίου και απεμπόληση των δικαιωμάτων μας στην Ανατ. Μεσόγειο. Βρήκαν ευκαιρία να δράσουν αντεθνικά, λόγω της σχετικής συμπάθειας που πρόσφατα αναπτύχθηκε από τους Έλληνες προς τους πληγέντες Τούρκους εξαιτίας των τρομακτικών σεισμών στη γείτονα χώρα.

Νομίζουν οι αφελείς ότι ο Τούρκος θα χορτάσει και θα μας αφήσει για ένα χρονικό διάστημα σε μια κάποια ησυχία, έτσι ώστε οι γνωστοί γόνοι να λυμαίνονται την εξουσία και το δημόσιο χρήμα.

Επισημαίνεται, ότι μια τέτοια εξέλιξη, ήτοι αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδος συζήτησης για συνεκμετάλλευση, θα σημάνει προσφυγή από κοινού με την Τουρκία σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο (προφανώς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης), το οποίο συνηθίζει να «μοιράζει την πίτα» 50/50.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία θα καταθέσει το μέγιστο των διεκδικήσεών της εναντίον μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκύψουν τα ακόλουθα καταστροφικά αποτελέσματα για την πατρίδα μας:

-Απόλυτη απεμπόληση του δικαιώματος της χώρας μας για αύξηση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια,

-Αποδοχή μόνον χωρικών υδάτων για τα νησιά του Αιγαίου (συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου) και απεμπόληση της υφαλοκρηπίδας αυτών,

-Απεμπόληση της ΑΟΖ των νησιών μας και συνακόλουθα χάραξη ΑΟΖ με Τουρκία στη μέση του Αιγαίου (το όνειρο της Γαλάζιας Πατρίδας),

-Απόδοση στην Τουρκία ως ΑΟΖ της περιοχής ανατολικά Κρήτης-Ρόδου μέχρι Κύπρο, εξαφανίζοντας ουσιαστικά το σύμπλεγμα Καστελόριζου,

-Δικαιώματα της Τουρκίας εντός ΑΟΖ της στο Αιγαίο και Ανατ. Κρήτης-Ρόδου, εγκατάστασης πλωτών εξεδρών άντλησης υδρογονανθράκων, δημιουργίας τεχνητών νησιών και ανεξέλεγκτης πλεύσης πλοίων.

-Εγκλωβισμός και έλεγχος των νησιών του Ανατ. Αιγαίου και, σε συνδυασμό με την προδοτική εγκατάσταση δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών οπαδών του Ισλάμ, ουσιαστικά παράδοση των νησιών στους Τούρκους.

«Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού», ανέφερε με δηλώσεις της η βουλευτής της ΝΔ, πρώην υπουργός εξωτερικών και αδερφή του πρωθυπουργού κ. Μπακογιάννη, ενώ  ουσιαστικά θεωρεί άκαιρη και την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια και επιβεβαιώνει την «ηθελημένη» απόδοση της περιοχής ανατολικώς Ρόδου-Κρήτης στην Τουρκία λέγοντας: «δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο».

Μα κυρίες και κύριοι της κυβερνώσας παράταξης, δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι το Αιγαίο είναι το οξυγόνο μας και ότι συνεκμετάλλευση με την Τουρκία σημαίνει παράδοση στην Τουρκία; Δεν βλέπετε πως η περιοχή της Ανατ. Μεσογείου είναι σημαντικότατη για την επιβίωση της Κύπρου; Δεν δύνασθε να κατανοήσετε ότι στις διεθνείς σχέσεις προέχει το εθνικό συμφέρον, όταν μάλιστα μας αυτό συμβαδίζει και με τις διεθνείς συνθήκες; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι για την Τουρκία δεν υπάρχουν προϋποθέσεις και εγγυήσεις, παρά μόνο το συμφέρον της; Δεν ξέρετε ότι ο λύκος από σαρκοφάγος δεν μπορεί να γίνει χορτοφάγος;

Η Τουρκία καταλαβαίνει και φοβάται μόνο από ένα πράγμα: Τις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις μας! Την Ελληνική νηπιακού επιπέδου διπλωματία του «κατευνασμού» και της «στρατηγικής υπομονής», δηλ. της συνεχούς υποχώρησης, την κάνει μια χαψιά!

Κατανοήστε καλά! Το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι το εθνικό συμφέρον και όχι η «ορθολογική» διπλωματία της αναγνώρισης της πραγματικότητας, την οποία εντέχνως προωθείτε!

Τέλος, άλλο πράγμα οι σεισμοί και η ανθρωπιστική βοήθεια και άλλο το εθνικό συμφέρον, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και η ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων!

Νικόλαος Ταμουρίδης

Αντιστράτηγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *