Εκεί κατέληξαν οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι αερολογίες Δένδια-Τσαβούσοβλου

Αποκαλυπτικές είναι οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι στις 14 Φεβρουαρίου και όταν η Τουρκία είχε χτυπηθεί από τους φονικούς σεισμούς και η κυβέρνηση έστελνε την ΕΜΑΚ και το Ν.Δένδια για να αγκαλιαστούν και να σώσουν Τούρκους πολίτες, το τουρκικό κράτος ως “ευχαριστώ” δέσμευε περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για πραγματοποίηση πολεμικής άσκησης με drone TB-2 Bayraktar εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Μάλιστα ήταν τέτοιο το τουρκικό θράσος που στην ελληνική ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε οι Τούρκοι απάντησαν ότι δεν αναγνωρίζουν εναέρια ελληνικά σύνορα στα 10ν.μ.!

Αναλυτικότερα:

Μετά τον καταστροφικούς σεισμούς, η Τουρκία ζήτησε να δεσμευτεί μια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών του τουρκικού ναυτικού.

Η Ελλάδα εξέδωσε σχετική ΝΟΤΑΜ, τονίζοντας ωστόσο πως δεν θα έπρεπε να παραβιαστεί σε καμμία περίπτωση ο ελληνικός εναέριος χώρος που είναι στα 10 ναυτικά μίλια.

Η Τουρκία όχι μόνο δεν άκουσε την ΝΟΤΑΜ αλλά αντέδρασε, εκδίδοντας δικές της οδηγίες προς ιπταμένους τονίζοντας πως δεν υπάρχει ελληνικός εναέριος χώρος στα 10 ναυτικά μίλια και τα αεροσκάφη πρόκειται να πετάξουν έως 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και Ρόδο.

Αυτό είναι το πρώτο χτύπημα καθώς λίγες ημέρες μετά ακολούθησε η δήλωση του Τσαβούσογλού που δήλωνε αναφερόμενος στο Κυπριακό, ότι οι προσπάθειες για ομοσπονδία εδώ και 50 χρόνια δεν απέδωσαν αποτέλεσμα.

«Υπάρχει ένας απλός λόγος για την αποτυχία. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο με τους Τουρκοκύυπριους οι οποίοι είναι συνιδιοκτήτες στο νησί», είπε ο Τσαβούσογλου.

Και το ζήτημα είναι για ποια ΜΟΕ και για ποια θετική κίνηση μιλούν στο ελληνικό ΥΠΕΞ λέγοντας πως «κάθε κίνηση που οδηγεί προς την ομαλοποίηση των σχέσεων μας με την Τουρκία, είναι ευπρόσδεκτη και η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ανταποκριθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *