Είναι προφανής ο αμερικανικός δάκτυλος

Οι Γερμανοί ερευνητές δεν έχουν επί του παρόντος στοιχεία ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.

«Αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί αυτή τη στιγμή, αλλά οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Πίτερ Φρανκ στην  «Welt am Sonntag».

Με τη βοήθεια δύο ερευνητικών πλοίων, ελήφθησαν  δείγματα νερού και εδάφους καθώς και τα υπολείμματα των αγωγών, ενώ η τοποθεσία των εκρήξεων  καταγράφηκε επίσης εκτενώς. «Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε όλα αυτά τα στοιχεία».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, συνολικά τέσσερις διαρροές στους δύο αγωγούς ανακαλύφθηκαν μετά από εκρήξεις κοντά στο νησί Bornholm της Δανίας στη Βαλτική Θάλασσα.

Οι σουηδικές αρχές ασφαλείας διαπίστωσαν τον Νοέμβριο ότι επρόκειτο για σοβαρή δολιοφθορά – χωρίς όμως να κατονομάσουν τον ένοχο. Τα σημεία της έκρηξης βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες της Δανίας και της Σουηδίας. Και οι δύο χώρες διεξάγουν τις δικές τους έρευνες. «Αλλά είμαστε σε επαφή», είπε ο Φρανκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *