Έμεινε άφωνος στις προσβολές κατά των Ελλήνων του Αλβανού πρωθυπουργού Ε.Ράμα

Με ήλιο ξύπνησε η Χειμάρρα αλλά δεν θα υποδεχτεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος χρησιμοποίησε την ψευδή όπως αποδείχτηκε δικαιολογία για την αναβολή της επίσκεψης του στον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, λόγω «κακών καιρικών συνθηκών» στην περιοχή.

Διαψεύδεται περίτρανα από τις σημερινές φωτογραφίες από τη Χειμάρρα.

Ήλιος με ελάχιστα σύννεφα που σίγουρα δεν θα ενοχλούσαν την πτήση του ελικοπτέρου.

Σε ό,τι αφορά την «συγγνώμη» που ζήτησε ο Ράμα από πλειάδα ελληνικών φιλοκυβερνητικών μέσων, μάλλον δεν άκουσαν αυτά που είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

«Λυπάμαι για κάτι που άκουσα, ότι εγώ είπα κάποια περίεργα πράγματα για την Ελλάδα, για το πώς πέτυχε κάποια πράγματα- θα πάμε πίσω στην εποχή της Τροίας…» είπε ο Ράμα, χωρίς φυσικά να διαψεύδει τα όσα είπε στην συνέντευξη του στη Euractiv.

Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, παραχώρησε συνέντευξη στη EURACTIV κάνοντας πολύ προσβλητικά σχόλια κατά της Ελλάδας λέγοντας πως οι Έλληνες μπήκαν στο ευρώ εξαπατώντας!

«Η Ελλάδα εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα» είπε χαρακτηριστικά, δείχνοντας πόσο… δεν τον ενδιέφερε η συνάντησή του με τον Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος έχει φροντίσει εξαρχής να είναι δεδομένη η στήριξή του στην Αλβανία για την ένταξή της στην ΕΕ.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε άτομα και αξίες.

Πρέπει να κάνουμε τις ‘ασκήσεις μας στο σπίτι’, δεν πρόκειται για εξετάσεις που μπορείς να εξαπατήσεις. Ακόμη, και αν οι καθηγητές έχουν μεγάλη διάθεση να σε βοηθήσουν να περάσεις […] είναι προς το συμφέρον σου να περάσεις το διαγώνισμα σωστά», δήλωσε ο Ράμα.

«Και επειδή είναι για το καλό μας», είπε, «πρέπει να έχουμε θεσμούς που λειτουργούν». «Όχι όπως έκαναν κάποιες χώρες στο παρελθόν, όπως μια γειτονική χώρα, η Ελλάδα για παράδειγμα, που εξαπάτησε πολύ. Πήρε χρήματα από την Ευρώπη, πέρασε μια περίοδο χλιδής και μετά κατέληξε πολύ άσχημα», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Nα προσθέσουμε ότι ο Έντι Ράμα, πέρσι έθεσε θέμα πολεμικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα, για να πάμε στη Χάγη για χάραξη ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή  φανατικότερος υποστηρικτής της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ είναι ο Κ.Μητσοτάκης!

Ο Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως είπε, για πρώτη φορά τέτοια Σύνοδος φιλοξενείται σε χώρα υποψήφια προς ένταξη, ενώ υπενθύμισε ότι η όλη διαδικασία εκκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 2003 και αυτό την στιγμή που ο Ε.Ράμα λίγο νωρίτερα μας αποκάλεσε… απατεώνες!

Αναπάντητη άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Ελλάδας μέσω συνέντευξης του στην Euractiv, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη δήλωση που έκανε προσερχόμενος στη σύνοδο ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων που έγινε στα Τίρανα (σ.σ. τον υποδέχθηκε μάλιστα θερμά εκεί ο Ράμα και είχαν ένα πολύ… cozy τετ α τετ), δεν είπε λέξη για να υπερασπιστεί τη χώρα που εκπροσωπεί. Αντίθετα επιδόθηκε σε φαιδρότητες τύπου «φίλη Αλβανία» και «φίλος Ράμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *