Ο νέος νόμος επίσης απαγορεύει την «επίδειξη» συμπεριφορών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ σε παιδιά

Η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) ενέκρινε την Πέμπτη (24/11/2022) ένα νομοσχέδιο που διευρύνει την απαγόρευση της «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας» και περιορίζει την «επίδειξη» της ΛΟΑΤΚΙ συμπεριφοράς, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε έκφραση του τρόπου ζωής της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οποίος πρέπει να εγκριθεί από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή) και από τον πρόεδρο Vladimir Putin οποιαδήποτε δράση ή πληροφόρηση που περιέχει μια προσπάθεια προώθησης της ομοφυλοφιλίας, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο ή σε ταινίες, βιβλία και διαφημίσεις, μπορεί να επισύρει την επιβολή μεγάλου προστίμου.
Προηγουμένως ο νόμος θεωρούσε παράνομη μόνο την προώθηση του τρόπου ζωής της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, στα παιδιά.
Ο νέος νόμος επίσης απαγορεύει την «επίδειξη» συμπεριφορών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ σε παιδιά.
Οι Ρώσοι βουλευτές ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τις παραδοσιακές αξίες του «Ρωσικού κόσμου» ενάντια στην φιλελεύθερη Δύση η οποία λένε, θέλει να τις καταστρέψει, ένα επιχείρημα που χρησιμοποιείται όλο και πιο πολύ από αξιωματούχους για να αιτιολογήσουν την ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Θα σταματήσουν οι παρελάσεις

Οι αρχές έχουν επικαλεσθεί επίσης τον νόμο αυτό για να σταματήσουν τις πορείες υπερηφάνειας και να συλλάβουν ομοφυλόφιλους ακτιβιστές. Οι ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι ο νέος νόμος έχει στόχο να απαλλάξει την δημόσια ζωή από τον λεγόμενο «μη παραδοσιακό» τρόπο ζωής της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ που υιοθετούν οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες, οι αμφιφυλόφιλοι και οι τρανσέξουαλ.
«Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ είναι ένα στοιχείο υβριδικού πολέμου και σ’ αυτόν τον υβριδικό πόλεμο πρέπει να προστατέψουμε τις αξίες μας, την κοινωνία και τα παιδιά μας», είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ο Αλεξάντερ Χινστέιν, ένας από τους αρχιτέκτονες του νομοσχεδίου.
Νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η αοριστία της γλώσσας του νομοσχεδίου δίνει περιθώριο στους φορείς επιβολής του νόμου να το ερμηνεύουν όσο ευρύτερα επιθυμούν, αφήνοντας τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε κατάσταση ακόμη μεγαλύτερης αβεβαιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *