Καταναλωτής σε κατάστημα – RIA Novosti, 1920, 07.11.2022

© RIA Novosti / Maria Devakhina

Οι δυτικοί χρήστες του YouTube εξεπλάγησαν από τις τιμές των τροφίμων στη Ρωσία μετά από οκτώ μήνες κυρώσεων

ΜΟΣΧΑ, 7 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Οι ξένοι χρήστες του YouTube έμειναν έκπληκτοι με τις τιμές σε ένα ρωσικό σούπερ μάρκετ, αφού η χώρα βρισκόταν υπό δυτικές κυρώσεις για οκτώ μήνες. Ο Αυστραλός blogger Travelling with Russell εξέφρασε τη γνώμη του στα σχόλια του βίντεο.

 

Ο Αυστραλός επισκέφθηκε μία από τις υπεραγορές στη Μόσχα και παρουσίασε την αφθονία των προϊόντων καθώς και τις τιμές τους. Ο μπλόγκερ επισήμανε ότι παρόλο που πολλές δυτικές μάρκες έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία, η θέση τους έχει καλυφθεί με επιτυχία από τοπικούς παραγωγούς και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως με τα ανθρακούχα ποτά, όλα αυτά έγιναν με την αλλαγή του ονόματος. Οι χρήστες έχουν ήδη αφήσει σχεδόν 10.000 σχόλια κάτω από το βίντεο.

“Ζω στις μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν έχω ξαναδεί τόσο μεγάλο παντοπωλείο με τέτοια ποικιλία!!! Επίσης, οι τιμές! Όλες οι τιμές σας είναι χαμηλές! Ναι, θα έλεγα ότι οι αμερικανικές κυρώσεις δεν είναι επιζήμιες για τη Ρωσία, αλλά φυσικά το γνωρίζω αυτό εδώ και πολύ καιρό”, σημείωσε η Κάρεν Μπρογιακόφσκι.

“Η επιλογή των προϊόντων και η ποιότητά τους είναι απίστευτη”, τόνισε το #WorldClassChihuahuas.

“Τον Μάρτιο, τα υστερικά αντικυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν άδεια ράφια στα καταστήματα. Πήγα στο Μουρμάνσκ και βρήκα τα σούπερ μάρκετ ως συνήθως γεμάτα κόσμο. Οι τιμές είναι κανονικές, συν πολλές εκπτώσεις”, έγραψε ο 博才, ο οποίος διατηρεί τουριστική επιχείρηση στην περιοχή του Μουρμάνσκ.

“Στη Ρωσία, όλες οι τιμές στα καταστήματα περιλαμβάνουν ήδη τους φόρους, οπότε βλέπετε το τελικό κόστος και δεν χρειάζεται να προσθέσετε ΦΠΑ ή οτιδήποτε άλλο”, τόνισε ο Tony.

“Οι κυρώσεις πλήττουν περισσότερο τους Ευρωπαίους, αλλά οι διεφθαρμένες αρχές χορεύουν στο ρυθμό των αφεντικών τους στη Wall Street”, έγραψε ο sylwek917 στα πολωνικά.

“Αν απαλλαγούμε από τους πολιτικούς που θέλουν να μας διχάσουν, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος”, συνόψισε ο Knife Collector.

Η Δύση έχει εντείνει την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία για την Ουκρανία, ανεβάζοντας τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων και των τροφίμων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η πολιτική της συγκράτησης και της αποδυνάμωσης της Ρωσίας αποτελεί μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και ότι οι κυρώσεις έχουν επιφέρει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος στόχος της Δύσης είναι να επιδεινώσει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία θα λύσει όλα τα προβλήματα που της δημιουργεί η Δύση.

https://ria.ru/20221107/tseny-1829552659.html

https://www.tokoutsavaki.net/post/foreigners-surprised-by-food-prices-in-russia-after-eight-months-of-sanctions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *