Λίγες ημέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, ένα προπαγανδιστικό μέσο που χρηματοδοτείται από τον Σόρος κατηγόρησε την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι δεν επιτίθεται αρκετά σκληρά στις χριστιανικές εκκλησίες.

Την Κυριακή, η ProPublica υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να αποτρέψει τους χριστιανούς από το να παραβιάζουν την τροπολογία Τζόνσον, μια αμφιλεγόμενη φορολογική διάταξη του 1954 που εμποδίζει τις εκκλησίες να υποστηρίζουν ή να αντιτίθενται σε πολιτικούς υποψηφίους.

Το Washingtonstand.com αναφέρει: Οι ειδικοί λένε: “Οι εκκλησίες παραβιάζουν το νόμο υποστηρίζοντας στις εκλογές, λένε οι ειδικοί. The IRS Looks the Other Way”, οι Jeremy Schwartz και Jessica Priest ισχυρίζονται ότι βρήκαν 18 εκκλησίες που παραβίασαν τον σχεδόν επτά δεκαετιών νόμο. Σε ένα παράδειγμα, ένας πάστορας αποκάλεσε τις ενέργειες της κυβερνήτη του Νέου Μεξικού Michelle Lujan Grisham (D) – η οποία ξόδεψε 10 εκατομμύρια δολάρια από χρήματα των φορολογουμένων για την κατασκευή μιας νέας εγκατάστασης αμβλώσεων στην κομητεία Doña Ana και δήλωσε ότι η κατάργηση σχεδόν κάθε περιορισμού στις αμβλώσεις κατοχυρώνει την “απαραβίαστη αναγνώριση της ανθρωπότητας και της αξιοπρέπειας” – “πέρα από το κακό” και “δαιμονική”. Σε μια άλλη, ένας πάστορας είπε ότι οι δαίμονες εργάζονται μέσω των ενεργειών των τοπικών πολιτικών.

Το χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος έντυπο φαινομενικά καυχιόταν για τον μακροχρόνιο εκφοβισμό των ιερέων και άλλων κληρικών από την κυβέρνηση. “Κάποια στιγμή, οι εκκλησίες ανησυχούσαν μήπως χάσουν το αφορολόγητο καθεστώς τους ακόμη και για ακούσια παραστρατήματα”, έγραψαν οι Schwartz και Priest. “Αλλά η IRS έχει σε μεγάλο βαθμό παραιτηθεί από τις αρμοδιότητες επιβολής της, καθώς οι εκκλησίες έχουν γίνει πιο θρασείς”. Οι τελευταίες αρκετές διοικήσεις είχαν κάνει ελάχιστα για την εφαρμογή του νόμου, ειδικά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που επαναλαμβάνει την υποστήριξή του στα νόμιμα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου των εκκλησιών.

“Οι πάστορες θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να κηρύττουν χωρίς το φόβο της κυβερνητικής παρέμβασης”, δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος της Alliance Defending Freedom, Ryan Tucker, στο The Washington Stand. “Η κυβέρνηση απλά δεν έχει καμία δουλειά να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των εκκλησιών, ούτε θα πρέπει να μπορεί να απειλεί μια εκκλησία με οικονομικές κυρώσεις με βάση την απαίτηση ότι η εκκλησία θα αυτολογοκριθεί και θα παραδώσει τη συνταγματικά προστατευόμενη ελευθερία της”.

Ο μελλοντικός πρόεδρος Lyndon B. Johnson πρότεινε το μέτρο για να προωθήσει τη δική του καριέρα και να καταπνίξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δύο μη κερδοσκοπικές οργανώσεις – το Facts Forum και η Επιτροπή για τη Συνταγματική Κυβέρνηση – έβγαλαν διαφημίσεις που αντιτάχθηκαν στον Τζόνσον. Ο Τεξανός πρότεινε μια τροπολογία που απαγόρευε σε κάθε ομάδα με το αφορολόγητο καθεστώς τους να στοχοποιεί έναν πολιτικό υποψήφιο με μια τροπολογία που η Γερουσία υιοθέτησε με ψηφοφορία χωρίς συζήτηση στο βήμα τον Ιούλιο του 1954. Η διάταξη “απαγόρευε απολύτως” στις εκκλησίες ή άλλα ιδρύματα του 501(c)3 “να συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα σε οποιαδήποτε πολιτική εκστρατεία για λογαριασμό οποιουδήποτε υποψηφίου για εκλεγμένο δημόσιο αξίωμα ή να παρεμβαίνουν σε αυτήν”. Κατά ειρωνεία της τύχης, ήρθε δύο μήνες αφότου μια έκθεση της Γερουσίας υποστήριξε ότι η πραγματική απειλή για την Αμερική προερχόταν από αριστερές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που “άλλαζαν τόσο τα σχολικά όσο και τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών σε σημείο που μερικές φορές αρνούνταν τις αρχές που διέπουν τον αμερικανικό τρόπο ζωής” και προσπαθούσαν “να καθορίσουν τα πιο αποτελεσματικά μέσα με τα οποία η εκπαίδευση θα μπορούσε να πιεστεί σε υπηρεσίες πολιτικού χαρακτήρα”.

Οι ειδικοί λένε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει συνταγματική βάση. “Η απαγόρευση της [εκκλησιαστικής] προεκλογικής διαφήμισης δεν έχει καμία σχέση με την Πρώτη Τροπολογία ή τις αρχές του Τζεφερσόνιαν περί διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας. Η Πρώτη Τροποποίηση μιλάει για θρησκευτική ελευθερία- δεν λέει τίποτα που να αποκλείει τις εκκλησίες από το να ευθυγραμμίζονται με ή κατά των υποψηφίων για πολιτικά αξιώματα”, έγραψε ο καθηγητής James D. Davidson του Πανεπιστημίου Purdue, ο οποίος απεβίωσε τον Μάιο. “Από συνταγματική άποψη, λοιπόν, οι αμερικανικές εκκλησίες είχαν κάθε δικαίωμα να υποστηρίζουν ή να αντιτίθενται σε πολιτικούς υποψηφίους”.

Ωστόσο, η IRS έχει ερευνήσει δεκάδες εκκλησίες, ακόμη και εκείνες που δεν έλεγαν στους ενορίτες πώς να ψηφίσουν. Ο πρώην πρύτανης της Επισκοπικής Εκκλησίας των Αγίων Πάντων στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας έκανε ένα αντιπολεμικό, υπέρ των αμβλώσεων κήρυγμα την παραμονή των προεδρικών εκλογών του 2004 λέγοντας στους ενορίτες ότι, ενώ “οι καλοί άνθρωποι με βαθιά πίστη” θα μπορούσαν να ψηφίσουν οποιοδήποτε κόμμα, οι πιστοί θα πρέπει να “ψηφίσουν τις βαθύτερες αξίες σας”. Το 2000, η IRS αφαίρεσε από μια εκκλησία το αφορολόγητο καθεστώς της επειδή έβγαλε μια διαφήμιση που έλεγε ότι η ψήφος υπέρ του Μπιλ Κλίντον παραβίαζε τις Γραφές.

Αυτοί στην Αριστερά λένε ότι η χριστιανική ανάμειξη στην πολιτική διαδικασία απειλεί να καταστρέψει όλα όσα πρεσβεύει η Αμερική. Η πολιτική δραστηριότητα από τις εκκλησίες «δημιουργεί εμπόδια για μια υγιή, λειτουργική, πλουραλιστική, δημοκρατική κοινωνία», είπε στο ProPublica ο Andrew Whitehead, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Purdue. Ομοίως, ο Andrew Seidel των Αμερικανών Ενωμένοι για τον Διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους ισχυρίστηκε ότι η «ολική απουσία οικονομικής εποπτείας και διαφάνειας» των εκκλησιών θα «δημιουργούσε ουσιαστικά σούπερ PAC» από τις τοπικές εκκλησίες – μια ιδέα που οι πολιτικά δεσμευμένοι Χριστιανοί απορρίπτουν κατηγορηματικά.

«Οι πάστορες του έθνους μας έχουν μια μακρά και πλούσια ιστορία να μιλάνε για ηθικά ζητήματα που απασχολούν το έθνος μας – από τη δουλεία, τη φτώχεια και κάθε είδους άλλα ζητήματα που επηρεάζουν τις κοινότητές τους. Όσοι επιδιώκουν να καταπνίξουν τις φωνές τους, τώρα αδιαφορούν για ένα απαραίτητο κομμάτι μιας αυτοδιοικούμενης κοινωνίας», δήλωσε στο The Washington Stand ο Travis Weber, αντιπρόεδρος Πολιτικής και Κυβερνητικών Υποθέσεων στο Family Research Council.

«Δεν πρόκειται για χρήματα. πρόκειται για την ελευθερία του λόγου», σημείωσε ο Βέμπερ. Ο  νόμος περί δικαιοσύνης του ελεύθερου λόγου ,  επανεισαχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τον Ρεπουμπλικανό Βουλευτή Whip Steve Scalise (R-La.) και 21 χορηγούς, «θα διασφάλιζε ότι οι πάστορες θα συνεχίσουν να έχουν την ελευθερία να μιλούν και να μιλούν ανοιχτά, ρητά δεν θα επιτρέπει τη χρήση χρημάτων για πολιτικούς σκοπούς. παρέχει απλώς το μέγιστο ποσό προστασίας της ελεύθερης έκφρασης», είπε ο Weber στο TWS. Πρόσθεσε ότι η ανάμειξη της εκκλησίας στην πολιτική «διαπερνά τον πολιτικό διάδρομο, όπως μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι εκκλησίες με την τάση των Δημοκρατικών που θέλουν να μιλήσουν για δημόσια ζητήματα. Όσοι θέλουν να αναλύσουν το ζήτημα πρέπει να το αναγνωρίσουν αυτό, και επίσης δεν χρειάζεται να είναι φυλετικά επιλεκτικοί στη διαμόρφωση του θέματος. Οι Χριστιανοί όλων των πολιτικών μορφών και διαφορετικών φυλετικών και εθνοτικών καταβολών, αξίζουν την ελευθερία να μιλούν σε δημόσια ζητήματα που απασχολούν. Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία αυτού του ζητήματος χάνει το στίγμα και αποτυγχάνει να πει όλη την αλήθεια για την εκκλησία, την πολιτική και τη δημόσια πλατεία.

Οι προσπάθειες για πάταξη του χριστιανικού λόγου ταιριάζουν με άλλες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως η σύλληψη υποστηρικτών υπέρ της ζωής και η συνεργασία με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την καταστολή ιστοριών που παρουσιάζουν τους Δημοκρατικούς υποψηφίους με αρνητικό πρίσμα. «Διαστρέφουν την πολιτική της IRS για να προσπαθήσουν να φιμώσουν τις εκκλησίες», δήλωσε ο Πρόεδρος του Family Research Council, Tony Perkins, στο «Washington Watch» τη Δευτέρα. «Είναι καταστολή ψηφοφόρων. Ναι, υπάρχει καταστολή, αλλά είναι η Αριστερά που προσπαθεί να καταστείλει τους Ευαγγελικούς» και άλλους «Χριστιανούς που πιστεύουν στη Βίβλο».

«Γι’ αυτό δεν χρειάζεται μόνο να ψηφίζετε τον εαυτό σας, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα πάρετε μαζί σας την οικογένεια και τους φίλους σας. Πρέπει να τους συντρίψουμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε βιβλικές αξίες», κατέληξε ο Πέρκινς. «Προσευχηθείτε, ψηφίστε, σταθείτε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *