Τι μεταδίδει το NBC News που στηρίζει τους Δημοκρατικούς

Προ της επικείμενη εκλογικής συντριβής της 8ης Νοεμβρίου για τις ενδιάμεσες εκλογές σε Κογκρέσο και Γερουσία (που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια αυτών των σωμάτων από τους Δημοκρατικούς) ο Λευκός Οίκος διέρρευσε συνομιλία σύμφωνα με την οποία ο Τ.Μπάιντεν αρνήθηκε να δώσει επιπλέον οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στον Β.Ζελένσκι.

Πριν αναφέρουμε τη συνομιλία που διέρρευσε να διευκρινίσουμε πως μόλις το 2% των Αμερικανών πολιτών ενδιαφέρεται για την τύχη του Β,Ζελένκι και της Ουκρανίας και το 78% απορρίπτουν την δωρεάν οικονομική και στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στο καθεστώς.

Σύμφωνα με το NBC News που υποστηρίζει τους Δημοκρατικούς, σε συνομιλία που κατεγράφη τον Ιούνιο, ο Τ.Μπάιντεν μόλις είχε τελειώσει να λέει στον Ζελένσκι ότι μόλις είχε δώσει το «πράσινο φως» για άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, όταν ο Ουκρανός άρχισε να απαριθμεί όλη την πρόσθετη βοήθεια που χρειαζόταν και δεν έπαιρνε.

Τότε, ο Μπάιντεν έχασε την ψυχραιμία του, λέγοντας, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του, πως «ο αμερικανικός λαός ήταν αρκετά γενναιόδωρος και η κυβέρνησή του και ο αμερικανικός στρατός εργάζονταν σκληρά για να βοηθήσουν την Ουκρανία», προσθέτοντας πως με αυτά τα δεδομένα, ο Ζελένσκι «θα μπορούσε να δείξει λίγη περισσότερη ευγνωμοσύνη».

Σύμφωνα με το NBC, η «σύγκρουση» αυτή αντανακλά την πρώιμη συνειδητοποίηση του Μπάιντεν ότι τόσο η υποστήριξη του Κογκρέσου όσο και η δημόσια υποστήριξη για την αποστολή δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία έχε αρχίσει να ξεθωριάζει.

Οκτώ ημέρες πριν τις εκλογές όμως είναι αυτό που λέμε «πολύ αργά για δάκρυα»: Η εκλογική συντριβή Μπάιντεν και Δημοκρατικών είναι προ πυλών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *